3 januari 2014

Alltså jag håller på att skriva 2013 hela tiden, hur svårt ska det vara för hjärnan att vi har gått in i ett nytt år!?
 
Hur som helst, var i stallet imorse innan jobbet. Plockade fram bommar precis som planerat och lade ut på ena långsidan i ridhuset. Hade 3st travbommar med 1,10m emellan, 9½m till 2st upphöjda bommar med 1,20 emellan sedan 9½m till 3st travbommar med 1,30 emellan.
 
Han var jättefin när jag skrittade fram, lyssnade fint både fram och tillbaka - men sen slog de slint. Han kunde inte ens trava ordentligt idag utan att stressa upp sig. Det räcker med att han ser bommarna på backen så tror han att de ska äta upp honom. Puckohäst ♥ Försökte verkligen att vara konsekvent med att inte låta honom gå vidare i arbetet förens han va lugn, men idag var de svårt. För idag ville han verkligen bara bita sig i bringan och fula sig! Som tur va så var mamma med och kunde pusha mig lite idag, för de behövdes.
 
Kunde i alla fall trava över bommarna två gånger efter 40 minuters diskussion. Lite stressad genom hela och jag kunde inte riktigt kontrollera formen på honom, men kände att det var viktigare att han faktiskt gick över bommarna idag. Avslutade med lite galopp, jättefin emellanåt men blir ofta för kort i kroppen och nosen vill mer än gärna vara i bringan.. Hur som, nu gäller det bara att vara bestämd och konsekvent, så tänkte köra lite bommar imorgon igen. Jag tänker fan inte ge mig Gustav, bara så du vet ;-)
 
 Lite kort från mobilen. Som sagt, nosjävel på fel ställe - men åååh va ja ska kämpa!!

Kommentarer
Pernilla

men du han ser ju himla fin ut alltså, syns att det är nått som lossnat och även fast han kanske inte är topp trim nu så ser han mycket trevligare ut än förut, Nu har jag alltid tyckt att han är trevlig men när man jämför då och nu så är det ju skillnad. Så härligt att ni är på gång igen och du rider så mjukt och fint.:) Kram P

Svar: Tack snälla! Kul att höra från någon som inte ser honom varje dag :) han känns betydligt bättre att rida på backen, så vi trasslar vidare :) tack för kommentaren!
Therese Klintestam

2014-01-04 @ 15:38:18
Sofia Spelkvist

Fina Gustav! Ang bommarna, traggla bommar en stund varje dag, någon gång borde han ge sig, (ex: dag ett, trava över en bom, dag två trava över två, och så ökar du) Ang nosen, hur ska du få upp den? Dom ser ju så jädra bekväma ut med att springa så där men det är ju inte hållbart i längden, att ta upp handen då och då, funkar det? Stör inte det mer än gör nytta, dags för bettbyte? Mer övergångar? hur långt har ni kommit i rehabiliteringen? Är han fullt ridbar eller finns det vissa saker ni inte ska göra än? Tycker du är en riktig kämpe och att du gör ett toppen jobb! Kram

Svar: Vi har tragglat bommar nästan varje dag och de blir ingen skillnad. Spelar heller ingen roll om det är en bom eller sex bommar, han blir lika stirrig i alla fall.. Har pratat med Strömsholm om vi ska skippa bommarna nu fram tills återbesöket så får vi se under ridprovet där vad dom kommer fram till o vad de nya plåtarna visar.
Vi jobbar på nosen, handlar mest om lathet från hans sida och brist på styrka. Vi jobbar med att höja handen, men eftersom han flyger i luften väldigt lätt går de inte göra så stor affär av de, så de är ju typ 10000 övergångar per pass som gäller. Har provat flera olika bett samt nosgrimmor och blir ingen skillnad. Ska kolla munnen i slutet på januari när vi ska till Strömsholm.

Vi har kommit en bit in i halva rehaben ungefär. Njae, fullt ridbar är han väl inte riktigt. Får ju inte sitta ner o jobba honom så mkt än osv. Han ska ju checkas som sagt nu på återbesöket om 1v och då kommer vi få mer svar på vad han ska göra o inte.

Tack <3
Therese Klintestam

2014-01-05 @ 19:20:32
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL (eller en hemlis):


URL:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback