23 augusti 2013

Tack snälla gulliga ni för alla fina kommentarer! Känns jätteroligt att ni är ungefär lika taggade och glada som jag är. Jag har nog aldrig tyckt att det är så roligt att longera som jag tycker just nu haha
 
Gustav såg jättefin ut idag, lite trött och matt i kroppen men det är inte så konstigt. Nu har han gått på lina, inspänt i två dagar och det är mer krävande än vad vi tror att longera. Gustav ska longeras ca 15-20 minuter nu och tänk er själva att springa runt på volt, runt, runt i 20 minuter! Dessutom har Gustav ingen kondition överhuvud taget just nu så det blir många skrittpauser. Så fort jag får honom i lite friskare tempo tycker jag de ser bra ut, går han och "såsar" lite så ser han lätt stel och lustig ut. Filmade en liten kortis idag, så ni får se hur han ser ut i dagsläget :)
 
 

Friskförklarad!

Idag är jag glad. Eller nej, idag är jag överlycklig!
 
Vi var tillbaka på Strömsholm idag för återbesök för ryggen och benen. Gustav longerades i alla gångarter och såg riktigt fräsch ut. Han har en liten rörelsestörning i vänstervarv som kommer ifrån det vänstra frambenet han var halt i för snart tre veckor sedan. Hältan är borta och eftersom han är hältutredd så tror veterinärerna att det kan vara en sträckning samtidigt som det kan vara en överansträgning eller rörelsestörning. Väldigt svårt att säga just nu, men benen ser fina ut så vi ska inte lägga någon större energi på det nu.
 
Efter longeringen togs det nya plåtar på ryggen för att se om det blivit någon förbättring. Och ryggen är så fin som den kan vara! Vi kunde inte se några täta tornutskott nu, utan det var perfekt avstånd mellan alla i hela ryggen. Helt otroligt! Kan ni tänka er att Gustav var utdömd för 6 månader sedan!? Idag är ryggen så fin som en rygg kan vara!
 
Nu ser framtiden ut som så att han ska longeras i 9 dagar nu, inspänt i trav och galopp lite hårdare än vad han gått hittills. Sedan ska jag äntligen få sitta på honom!!! Efter 5 månaders väntan ska jag äntligen få sitta på min fina häst igen, något jag aldrig trodde innan sommaren.
 
Sedan väntar en 6 månaders lång rehab och igångsättning. Gustav ska longeras, promeneras och ridas och jag är så extremt taggad på det här. Det får ta den tiden de tar, jag har absolut ingen brådska utan ska skynda långsamt. Det blir enbart skritt inom fyra väggar nu i fyra veckor, varannan dag och där emellan ska han longeras i alla gångarter. Åh jag är så glad, lycklig och tacksam för att Strömsholm och Ulrika gjorde detta möjlig! ♥
 
 
 

1 augusti 2013

Först och främst, tack för alla underbara peppande kommentarer! Jag blir obeskrivligt glad för era fina ord!


Men just nu tycker jag inte att de är de minsta kul att blogga.. Kanske vore på tiden för en ny design? Någon som är duktig eller vet någon som är duktig!? :) kanske får lite sug tillbaka med en fräsch design..