Hästhandlare, en seriös säljare?

Jag antar att jag inte var ensam om att titta på programmet Plus igår kväll?
 
För mig är det skrämmande hur ett företag som har 13 stämningsansökningar bakom sig, överhuvudtaget får fortsätta driva sin verksamhet. Av dessa 13 stämningsansökningar har, vad jag förstod det som, sju varit uppe i domstol. Det första jag tänker där är; ser inte domaren/åklagaren ett mönster?! När samma människa åtalas om och om igen för samma sak, hur kan då hon få fortsätta med sitt företag?
Om du googlar på detta företag så finns det x-antal så kallade öppna brev till denna hästhandlare, det finns öppna forum där det diskuteras vilt om hur denna människa "misshandlar" sina hästar och det finns även ett 20-tal människor som rakt ut rekommenderar folk att inte köpa häst av företaget då de själva haft problem.
 
Men jag tänker också på veterinären. Veterinären som faktiskt släpper igenom hästar utan anmärkning trots tättliggande tornutskott på ryggraden och lösa benbitar i benen. När en köpare specifikt ber om en ryggröntgen är det veterinärens ansvar och plikt att berätta allt han hittar på röntgenbilderna. Köparen har även rätt att titta själv på bilderna och få kopia på bilderna att visa sin egna veterinär om så önskas. OM det finns förändringar på röntgenbilderna som veterinären anser vara ofarliga är det fortfarande hans plikt att berätta vad som finns och sen är det upp till köparen om denna vill köpa ändå eller avstå. Att denna veterinär dessutom kunde släppa igenom samma häst två gånger utan anmärkning trots rejäla skador i benen är fan skrämmande - bör verkligen denna veterinär få behålla sin licens?!
 
 
För er som inte såg programmet igår kan jag kort berätta att det handlade om hästhandlare, i detta fall ett specifikt företag i Borghamn. Där hästarna enligt annons hade gått igenom både veterinärbesiktning och röntgen u.a. Efter bara några veckor hos de nya ägarna så visade nya röntgenbilder helt annorlunda. Hästarna var rejält skadade och en av hästarna fick till och med avlivas efter att ha sålt vidare trots lösa benbitar i bakknäna. För att se hela programmet, klicka här.
 
 
Hur ska man någonsin kunna lita på en försäljare -och veterinär för den delen, när man får se och höra om dessa händelser? Vem ska man lita på? Hästhandlare idag har redan ett rykte de måste tänka på och jag kan gissa att de kommer få de ännu hårdare efter detta program.
 
Sen, absolut denna hästhandlare kan ha sålt många bra, friska hästar också. Men jag tycker ändå att efter 13 stämningsansökningar borde inte företaget få vara kvar och denna människa ska inte få syssla med hästar överhuvudtaget. Sen säger jag bara Grattis till er som faktiskt köpt en hel häst av detta företag, men även ni borde ju fan känna er lite skrämda, eller? Och jag står fast vid att veterinären vid detta tillfälle har gjort ett skapligt jävla tjänstefel och hade jag suttit i någon av dessa köpares sits hade jag stämt skiten ur både företaget och veterinären!
 
Röntgenbilderna och att försäkringsbolaget inte vill gå in och försäkra hästen fullt ut pga. förändringarna på bilderna och att detta funnits tidigare är ett klart dolt fel, utan någon som helst diskussion! Då gäller konsumentköpslagen (köpeslag om de säljs privat) och hästen ska då tillbaka till säljaren och köparen ska få hela summan tillbaka, i vissa fall även skadestånd.

 
Är jag ensam med att anse detta? Är de bara jag som blir vettskrämd över hur vi människor behandlar levande djur som faktiskt har ont!? Är det bara jag som automatiskt tappar förtroende för både hästhandlare och veterinärer!? Jag är så jävla tacksam att jag har en veterinär jag litar fullt ut på och som aldrig skulle hålla någonting hemligt för mig!