28 oktober 2013

Äntligen har jag lite tid över till att sätta mig ner och skriva några rader här. Helgen har gått i ett verkligen! Jobb, samt 25-års firande för en vän, stall och lite plock i lägenheten.
 
Den här veckan har jag och Marcus flyttat ut till Ljunga. Vi ska vara hus- och hundvakt medans mamma och pappa är i Turkiet och njuter utan värmen. Var lite svårt att somna i natt, som vanligt på "nya" ställen. Teddie väckte mig i morse klockan 05.00 och tyckte att det var dags att gå ut och kissa. Inte okej, han fick minsann hålla sig i alla fall till 06 tänkte jag.. 05.15 var vi ute på morgonpromenad i regnet, tack för den! Tror inte hundarna har ställt om hjärnan till vintertid haha
 
Gustav fick vila idag, huvudet var inte alls med mig i morse, dålig sömn och alldeles för tidig morgonpromenad. Kom dock till stallet redan 06.45 så behövde inte direkt stressa i stallet, men var ändå klar med allting 08.15. Unnade mig därför en god frukost i lugn och ro när jag kom hem innan det var dags för jobb 10.30.
 
Imorgon är jag ledig och då tänkte jag faktiskt försöka fixa lite i lägenheten, kanske skritta ut en sväng på Gustav och bara ta det lugnt. Känner att kroppen är trött efter en hel jobbhelg med många kunder så förtjänar faktiskt lite vila imorgon.
 
mina små puckon  ♥

25 oktober 2013

Godmorgon! 
Håller på att skritta av Gustav nu efter ett suveränt morgonpass i ridhuset. När jag skrittar av honom hoppar ja alltid av och går brevid. Spänner upp gjorden lite och låter honom pusta ordentligt. Väldigt bra för min egna kropp också att gå efter ett hårdare pass. 

Som sagt så var Gustav verkligen suverän idag! Jobbade väldigt mycket med övergångar, skritt-trav, skritt-halt osv. Lyssnar riktigt bra på dom små hjälperna. I galopparbetet idag så satte jag honom lite mer i arbete än vad jag gjort hittils. Fortfarande i lätt sits dock, men jobbade ungefär 1m innanför spåret där han skulle va rak i hela kroppen o ändå ligga på lite i bettet. Jobbade honom även med lite ökningar o minskningar för att verkligen få igång kroppen o se att gas o broms funkar. Kalasfin! Ville verkligen inte sluta rida och de är ju alltid possitivt! 

Nu ska ja upp med Gurkan till stallet, ska linimentera rygg och ben, sen ska han få äta sin morgonkraft innan han ska ut i hagen o ja ska fortsätta med stallsysslorna innan jobb kl 11. 




24 oktober 2013

En ynka dag kvar till lön, fy fabian vad skönt det ska bli! Med tanke på att London resan nu är betald dessutom så kommer jag faktiskt få lite pengar över, så skönt.
 
Idag har vi varit på kliniken där Gustav har fått fötterna fixade. Min ordinarie hovslagare är nämligen sjukskriven och eftersom Gurkan inte alltid är världens snällaste att sko, kändes det smidigast att åka till kliniken. Gick superbra och nu är fötterna fina igen. Han har fått vila nu två dagar pga. att fötterna varit lite för långa och jag vill inte att han ska snubbla och ha sig i ridningen. Men imorgon tänkte jag försöka hinna med att rida innan jobbet.
 
I övrigt händer inte speciellt mycket. Ska försöka få lite ordning här hemma då det ser ut som rena flyttkaoset och jag får typ panik. Står kartonger och saker överallt! Men det är kul att Marcus flyttat in ♥
 
Min fina vackra grålle!
Foto: Emilie Persson
 

21 oktober 2013

Igår sa jag hej då till världens bästa medryttare och en underbar vän.. Imorgon börjar Malin sin resa till Canada. Typ världens coolaste äventyr och jag är galet avundsjuk på att hon gör denna resa, kommer att vara världens häftigaste grej. Hon ska jobba och bo på en ranch och jobba med Quarter hästar, hur tufft liksom?!
 
Önskar dig all lycka i världen Malin, men fy vad jag kommer sakna dig! Har redan fält många tårar och jag antar att det kommer bli ett skapligt kramkalas med Frida denna vecka.. ♥ Fina, fina Malin!!
 
Mina bästa!

20 oktober 2013

Idag kära vänner har vi faktiskt filmat Grodan lite när vi joggade i ridhuset!
 
Det blev bara lite lätt jogg utan några större krav idag med tanke på att jag själv inte är helt frisk än, så ville jag inte överanstränga mig för mycket. Han kändes helt okej, han går emot handen lite och lägger gärna nosen lite nära bogen när jag går på honom med skänkeln. Men jag tror att det är en lite styrke-grej. Samtidigt som det absolut är ganska mycket lathet såklart. Men så tacksam fortfarande för varje sekund jag får sitta på hans rygg ♥
 
Har hittat ett sätt att komma ur hans lite "bråkiga" sida som han skapat senaste veckan. Efter första galoppen har han börjat studsa och trilska lite innan man går över i de motsatta varvet och ska fatta ny galopp. Lite som "ja kan mamma, släpp mig då". Och de blir liksom en stress situation av det eftersom jag inte bara låter honom gå iväg där och då blir han irriterad. Så nu rullar jag bara över i ett lätt byte till den nya galoppen för att slippa bråket. Det tar mindre på hans kropp att bara göra såhär än att trilska med honom - i alla fall tills han fått mer styrka.
 
Nu i veckan ska jag lägga mer fokus på lite mer stärkande övningar, så som övergångar och skritt-bommar. Sätta honom lite mer i arbete helt enkelt. Tycker det är dags nu att börja stärka upp honom lite mer "hårt" eftersom träningsplaneringen säger att han ska vara hoppklar i december. Ska även öka hans travarbete lite, ni kommer se på filmen ibland att ja trycker på honom lite och ökar traven lite lätt. Den traven ska ökas lite så han verkligen kommer igång och inte bara springer i jobbar i undertempo.
 
 

Per aspera ad Astra




15 oktober 2013

Då har jag återhämtat mig efter en vecka med förkylning samt födelsedagsfirande. Åkte på en riktigt vidrig förkylning, det var faktiskt länge sedan jag mådde så dåligt! Är fortfarande lite hostig och seg, men är ändå betydligt bättre än förra veckan.
 
I lördags firade vi Marcus som fyllde 25 år. Fick äntligen ge honom presenten som varit hemlig nu sedan juni! Han fick en weekend i London samt en matchbiljett till en Liverpool match, gissa om han blev glad?! Så skönt att äntligen kunna prata med honom om resan, planera lite osv. Skönt även för honom tror jag, nu vet han varför jag har haft så ont om pengar senaste månaderna hehe. Känner mig så lycklig över att kunna ge honom de här, lite stolt över mig själv som lyckats spara ihop de här pengarna för att kunna ge honom något speciellt. Vi hade en jättetrevlig fest med endast glada miner, riktigt kul :)
 
 
I söndags jobbade jag, sedan kom Emilie förbi stallet och tog några fina bilder på mig och min Groda ♥ Jättekul att ha lite fina bilder, kan aldrig få för många! Nästa helg kanske Josse ska fota lite, då blir de nog lite ridbilder också tror jag :)
 
 

10 oktober 2013

Ligger i sängen, kollar på Pretty Little Liars och tycker synd om mig själv. Totalt genomförkyld, inne på tredje dagen nu.. Som tur är så har vi världens bästa stallpersonal som har tagit hand om Gustav, även Malin har varit gullig och tagit hand om plutten. Tack snälla ni ♥
 
Imorgon är det tillbaka på jobbet, har massor att förbereda sen inför Marcus 25-års fest! Åh längtar tills jag kan skriva vad han ska få av mig i present, men med risk för att han kanske snokar in här så får de vänta.
 
Förövrigt har jag inget att skriva mer än fyfan vad jag hatar att vara sjuk!
 
 

7 oktober 2013

Jag tror att jag håller på att bli sjuk, eller så är det något annat konstigt med min kropp. Har haft ont i kroppen nu i flera dagar, nästan som när man får feber. Det liksom värker i hela kroppen, på det har jag även haft migrän. Men inget snorig eller ont i halsen som en vanlig förkylning brukar innebära.. Konstiga kropp helt enkelt!
 
Igår var jag med Elin och Shiloh på deras första dressyrtävling och dom var så duktiga! Dom red ihop 58,92% och det tycker jag är skitbra för ett rent hoppekipage som gör detta för första gången. Snyggast var dom i alla fall helt utan tvekan!
 
snyggisar 
 
När vi kom hem från tävlingen satte jag igång med stallsysslorna innan det var dags för ett ridpass på pärlan. Vi gjorde våran galopp debut igår!! Åh han var så himla fin. Kände jätterund, mjuk och fin! Inget sparkig, inte ens några bockningar utan super harmonisk. Väldigt pigg dock haha mamma filmade en liten snuttis och den finns på min Instagram - klintestam . Ska försöka filma ordentligt med filmkameran i veckan :)
 
Kom hem och däckade totalt..
 
Nu sitter jag med en kopp kaffe och taggar jobb. Slutar 18.15 och då blir det direkt ut till stallet, har kvällsfodringen plus att jag tänkte prova att tömköra Gustav!

4 oktober 2013

Okej, jag ber verkligen om ursäkt för den här kassa uppdateringen, men mitt internet suger verkligen.
 
Dagarna rullar på, har kortvecka denna vecka på jobbet så jobbar bara idag också sedan är jag ledig över helgen. Fått in lite nytt och fint i butiken också! Läckra sporremmar, lackade med krocko-mönster, ska se om jag kan fota dom idag. Arezzon är på väg in också igen! Den har varit helt slut ända sen juli, men förhoppningsvis ska den börja komma in i butik igen nästa vecka. Så de rullar på med andra ord, finns hela tiden saker att göra på jobbet. Bäst just nu går Rosa Bandet kampanjen vilket är skitkul, härligt att så många är med och stöttar!
 
 
Gustav då? Världens finaste kille! Igår var världens bästa Linda Söderberg-Fång ute och klämde lite på honom och hon var mycket nöjd. Riktigt kul! Hon hade inte sett honom såhär fin ens när han var i sin toppform innan operationen. Hela hans kropp har förändrats och bara till det bättre verkligen. Det känns så himla kul att få höra att vi är på rätt väg och att jag jobbar honom helt rätt, blir liksom lite egoboost sådär, vilket kan behövas ibland!
Ska jobba på som jag gör nu men 4 dagar ridning och 2 dagar longering. I nästa vecka ska jag börja lägga in lite galopp då han kommer att jobba bättre i galoppen än traven. Traven sliter ju tyvärr mer än vad galoppen gör och med tanke på hur bra han har svarat på tidigare galoppövningar osv så tror vi att galoppen kan vara bra för honom. Sedan ska vi även lägga in lite skrittbommar nu i arbetet, så han aktiverar bakdelen ordentligt eftersom det är där han är svagast just nu. Sen är det bara att fortsätta som jag gör, försöka komma ut lite försiktigt i skogen och bygga upp konditionen sakta men säkert. Nu när det blir lite kallare ska jag även börja använda värmekuddar och lägga på ryggen i ca 10 minuter innan ridning :)
 
Det var lite kort om vad som hänt senaste tiden! Nu måste jag skynda iväg till jobbet, ses vi? ;)