19 juni 2014

Hallå där! Går inte dagarna otäckt fort nu? Känns som sommaren bara springer iväg medans vintern är galet lång..

Hur som helst, sitter på tåget påväg till Stockholm så har lite dötid över och då tänkte ja att de passar o blogga lite.

Igår var min fina vän Bilinda med till stallet för att klickerträna Gustav. Vi tänkte att det kan vara roligt att prova o se om hans snurriga lilla hjärna kunde få lite annat att tänka på. Och jag är faktiskt lite imponerad! Han var inte jätteintresserad av grejerna han skulle göra utan var mer intresserad av godiset. Men han klarade faktiskt av att gå upp på en liten "pall" utan att balla ur! Han var lite förstor för den så han kom inte upp med hela kroppen, men jag är ändå impad av honom. De tråkiga med Gurkan är att när han blir uttråkad och lite ängslig så blir han så extremt mammig. Jättegulligt visserligen, men han tror liksom att han är 4 storlekar mindre än vad han egentligen är- inte jättemysigt att ha Gurkan i knät om ni försår.. 

Ska iaf köpa mig en klicker o lägga in lite träning med den. Behöver ju inte innehålla någon pall, boll osv. Utan mer lydnad och respekt. Han ska gå när ja går, stanna när ja stannar, backa när ja backar osv. De gör han jättebra i ridhuset, lös till och med. Men ute så försvinner liksom ja.. haha söthäst!

Ska försöka bättra mig med bloggandet nu när ja ska sätta igång Gurkan lite mer, antar att jag har några stycken som fortfarande är lite nyfikna på hur de går för oss? :)




9 juni 2014

Här händer det inte så mycket. Har tappat suget helt på bloggandet, tyvärr.

Vad är nytt sen senast då? Gustav är friskförklarad igen efter hältan han hade. Han har dock jättemycket problem med hovarna nu, spricker och tappar skorna. Så vi kommer aldrig riktigt igång.. Därför har han fått lite extra vila nu, går på bete och är ute dygnet runt. Han kommer in på eftermiddagarna och vilar lite samt får lite extra kraft och hö. Sedan är det mest longering, tömkörning och uteritter på vårt schema nu. Skyndar långsamt och hoppas på att vara helt igång igen i augusti. 

Man tappar ganska mycket sug själv också när det hela tiden är problem med någonting. Ibland känns det helt hopplöst och jag undrar ofta varför jag ens fortsätter. Men Gurkan är ju min lilla bebis, så står helt enkelt ut för hans skull. Ja hoppas att vår otur vänder snart, ja tycker faktiskt att det är dags! 

I övrigt rullar de på. Michaela har nu jobbat sin sista dag på Hööks och arbetsintervjuerna har börjat med de nya som sökt. Ska bli spännande o se hur de slutar. Jag jobbar faktiskt bara totalt 5 dagar till sedan går jag på semester - efterlängtat som tusan! :)

De va allt för mig för idag, får se när vi hörs igen. Puss på er