Tävlingssäsongen 2014

Nu är tävlingssäsongen 2014 över..
Hur ska jag kunna sammanfatta den egentligen? Alltså jag är så himla nöjd med Gustav och hans utveckling. Vi har verkligen tagit denna tävlingssäsong med storm och jag har egentligen ingenting att klaga på! Jag kunde nog aldrig tro i våras att vi skulle ta placeringar och ha så himla roligt ute på banan som vi haft.
 
Jag tänkte att jag sammanfattar lite vilka tävlingar vi varit på, klasser vi ridit och resultat och så drar jag en liten kortis efteråt om vad jag själv tyckte va roligt, sämst osv. Let´s go!
 
16 mars, Vikbolandets Ryttarförening, Pay & Jump
90 cm bed A = 0 fel
 
5 april, Skogslottens Ryttarförening, Pay & Jump
100cm bed A = 4 fel
 
29 maj, Smedby Gård, Pay & Ride
LB:2 59.820%
 
10 augusti, Bjärka Säby Ryttarförening, lokal dressyr
LB:1 = 67,931% 2a placering
LA:1 = 56,316%
 
23 augusti, Norrköpings Fältrittklubb, lokal dressyr
LB:2 = 65,333% 3e placering
LA:3 = 55,286%
 
6 september, Boxholms Ridklubb, lokal dressyr
LB:1 = 62,759%
LB:2 = 62,167%
 
13 september, Vikbolandets Ryttarförening, lokal dressyr
LB:2 = 64,333%
 
21 september, Rappestad Ridklubb, lokal dressyr
LB:1 = 56,724%
LB:2 = 60,000%
 
16 november, Linköpings Fältrittklubb, regional dressyr
LA:1 = 58,289%
 
Filmer på alla starter, utom några av LA klasserna finns på min youtube sida - Therese Klintestam
 
Terminens roligaste var helt klart första hopptävlingen på VRF. Det var den absolut första starten vi gjorde efter operation och hela den sagan, så att få gå in och sätta en nolla just då var helt fantastiskt! Det var många glädjetårar efter den ritten vill jag lova ♥
 
Sen är ju Bjärka Säby tävlingen underbar den också, våran första riktiga dressyrtävling på över 2år och vi tar en 2a placering i LBn. Jag saknar verkligen ord! Jag sa ju att det skulle vara svårt att sammanfatta och bara välja en tävling! Min fina Groda, jag var så stolt över honom just då.
 
Sen har vi ju haft lite dippar också såklart. Han har inte varit riktigt klar för LA på tävling har vi märkt, han spänner sig och har svårt att koncentrera sig. Men man måste ju prova! Sen var Rappestad en riktigt katastrof tävling, herregud den vill jag bara glömma! Gick inte att rida fram, han var helt sjukt överspänd - rädd för dom andra hästarna osv. Att vi ens tog oss runt programmen den dagen är jag fasiken imponerad över alltså. Min lilla fegis ponny, han är inte lätt att rida när han knäpper av ska ni veta!
 
Annars är det roligt att vi ändå är ganska stadiga i LB klasserna nu, vi ligger ganska stadigt över 60% och mycket mer finns att hämta. Känns skitkul! Att LAn inte har samma procent gör mig ingenting. Jag tycker att Gustav har gjort bra program, speciellt nu senaste i Linköping. Men i LA krävs det lite mer och där är vi inte riktigt än. Men man måste våga prova och utmana lite för att komma någonstans.
 
Mitt mål inför nästa år är helt enkelt att vi ska bli stadiga i LA klasser. Jag vill helst rida på lång bana på honom då det finns mer att hämta i honom där. Sen hoppas jag att vi ska våga oss på att debutera MSV också, det vore galet roligt! Sen ska vi försöka klämma in lite mer hoppning också som omväxling :-) Extremt taggad för 2015!
 
 

Utveckling

Jag satt här om kvällen och kollade på gamla filmer på mig och Gustav på youtube. Det var med blandade känslor som jag kollade på alla gamla filmer och såg hur spänd och kort grabben var i sin kropp. Tänk att han har haft kissing spines hela tiden, utan att jag vetat om det - jag får lite ont i magen.. Eller ganska mycket ont i magen faktiskt.
 
Men samtidigt är det med stor glädje som jag ser hur vi båda två har utvecklats något enormt! Jag har ju faktiskt ägt min lilla groda nu i snart 6 år, så jag tänkte att vi kunde visa lite kort vart som har hänt! Jag har uppenbart ganska så tråkigt denna onsdagskväll ;-) Vi kan väl börja med att kolla på hur mycket vi har utvecklats inom dressyren. Jag ser stolt över hur mycket bättre min ridning har blivit, tur är väl de på 6 år.. Och framför allt hur stor skillnad det är på Gustav i kroppen efter operationen! Helt plötsligt har han ju muskler på rätt ställen!!
 
 Vi börjar med denna gråa fina unghäst på 5 år? Jo, men jag tror han är 5 här, 2010. Vi har precis skaffat oss en dressyrsadel i alla fall. Lille plutten ♥
 
 
Här har vi Gustav i slutet av 2010. Detta är hans andra dressyrstart i livet. Gick väl sådär kort och gott, vi red på 57,33%. Min kämpe! Tänk om jag vetat redan här om din rygg..
 
 
Gustavs sista start innan helvetes resan började. Utdömning - operation - rehab, ja ni vet ju historien..
Vilken jävla kämpe han är alltså! Så mycket kärlek till min fina kille som alltid ställt upp för mig, trots allt ♥
 
 
Första skritten efter en sjukt lång skadeperiod.. Alltså jag gråter fortfarande när jag ser denna - så mycket glädje!!
 
 
Första dressyrtävlingen.. Behöver inte ens beskriva! 67,93% och en 2a placering..
 
 
Och så den sista, som filmades bara för någon vecka sedan.. Det finns så mycket mer att hämta i honom. Lite mer tryck och lite mer vågad ridning från min sida så är han klockren (påminnelse till mig själv - sluta fegrid!). Jag kan nog inte göra annat än le. Jag är så stolt över oss båda att vi tagit oss igenom detta tillsammans. Min fina prins och jag!! 
 
 
Jag är så nyfiken på vart våran resa ska sluta. Hur många drömmar kan vi nå!? ♥

En liten update kanske

Hej på er!
Ja, alltså vad ska man säga? Jag kanske ska börja med att typ tacka alla ni goa människor som fortfarande klickar er in här och inväntar någon form av uppdatering, ni är för söta!
 
Jag tänker faktiskt skylla på en trasig och inte så samarbetsvillig dator som tydligen fått en virusinfektion, stackarn. Men nu har han fått sig en omgång av doktor virusprogram, så nu ska han nog samarbeta ett litet tag, kan vi ju i alla fall hoppas.
 
Hur som helst så tänkte jag att jag skulle uppdatera er lite om min fina prins. Jag antar att det finns några som är lite nyfikna på hur det står still med Grålleman? Världens finaste Gustav. Han känns helt oförskämt fin faktiskt. Känns nästan lite löjligt att säga så, men jag verkligen njuter för tillfället. Vi har fortsatt att trimma dressyr under hösten och det känns bara bättre och bättre! Styrkan hos Gustav blir allt mer stabil och min ridning blir bara till det bättre hela tiden tack vare honom. Ibland är det verkligen så tacksamt att ha en häst som verkligen visar när du gör rätt och när du gör fel.
 
Vi har även börjat skutta lite över små hinder nu mer regelbundet och även de känns så kul! Vi fortsätter rulla runt på hinder som ligger på max 80cm, men det ska kännas enkelt och roligt för oss båda. Jag hoppas att jag ska kunna kombinera både hoppningen och dressyren till nästa säsong, det vore så himla roligt.
 
En liten tävling har vi kvar detta året också, om en vecka. Känner mig väldigt lugn och avslappnad inför den starten och ska försöka rida precis som hemma och bara njuta över denna härliga säsong som vi faktiskt haft! Jag kommer att dra alla resultat och allt sådant när vi har ridit den sista starten för att typ sammanställa, kan vara kul.
 
Är det något ni undrar över är det bara ösa på med frågor! Annars hittar ni mig på Instagram under Klintestam, där det uppdateras lite mer ordentligt! Puss på er så länge :-)