28 september 2013

Vilken superhärlig jobbdag det har varit idag! Fullt ös ända från öppning till stängning, märks att det är löningshelg. Fått in väldigt mycket fint från den nya JH kollektionen, jobbigt att stå och dregla på allt hela dagarna haha just nu är det både JH kampanj, 15% på täcken, 15% på hela hundsortimentet samt Rosa Bandet kampanj, mycket att hålla reda på. Men väldigt uppskattat av kunderna :)
 

 
Blev bara en snabbvesit i stallet idag, mamma hade redan fixat allting plus tagit in hästen, tack mammi ♥ Gustav var lite snorig idag, typiskt. Så nu blir det innetäcke på honom! Han är ju inte rakad ännu, men han har ju boxen precis vid dörröppningen så det blir lite dragit där, pluttis får inte bli sjuk nu! Imorgon om han inte ser allt för snorig och dan ut blir det ridning. Bara skrittat ut en gång den här veckan så är extremt sugen på lite ridning nu! Malin hade ridit i fredags och de hade gått bra så de känns skönt.
 
Förövrigt händer det inte så mycket, har förbrukat allt internet på mobilen så bara väntar på att det ska bli 1 oktober nu så jag kan blogga ordentligt igen!
 
 

26 september 2013

Glömde fota grejerna idag som jag shoppade igår, sorry, får ta de imorgon kanske! 

Ledig idag också, galet skönt att vara ledig två dagar i rad när fyra heldagar väntar. Vaknade åtta idag, unnade mig en lång och god frukost innan stallet. Gustav fick vila idag, tror grabben hade lite träningsvärk efter gårdagens skrittrunda. Borstade honom och fixade hovarna, så gick han ut i hagen och rullade sig direkt efteråt.. Tack älskling!

Resten av denna dag har bestått av storhandling, städning och packning. Nu är de inte mycket prylar kvar i Marcus lägenhet! Skulle dock behöva rensa här hemma också.. 

Precis avnjutit en as god måltid lagad av världens bästa grabb! Blir galet bortskämd :) bara disken kvar, sen kan ja gosa ner mig i soffan! Puss på er. 

25 september 2013

Tacka gudarna, eller snarare lönekontoret kanske, för den 25e! Välkommen lönen- du har verkligen varit efterlängtad. Nu kan jag börja leva ett normalt liv i alla fall i typ tio dagar till kanske sen är vi nog på ruta ett igen.. Tack hästen för att du mer eller mindre äter upp min lön, jag älskar dig.
 
Idag har jag varit ledig och jag har verkligen spenderat dagen på bästa sätt! Började min dag med sovmorgon, ända till nio. Brukar inte kunna sova så länge, vaknar ofta runt sju trots att jag är ledig. Är lite som Skalman tror jag, mat och sovklockan är alltid densamma haha Hur som, blev sedan bjuden på lunch av min fina vän och granne Frida, tack snälla du! Sedan tog vi oss en shoppingrunda till Rusta, Jula, Bauhaus, ÖB och såklart Hööks. Shoppade loss på "jobbet", blev både nytt regntäcke till Gustav och en ny jacka till mig. Visar bilder osv i annat inlägg.
 
Sedan, dagens höjdpunkt! Idag har jag skrittat ut på min vackra springare!! Åh alltså den lyckan, så underbart att få se någonting annat än fyra ridhusväggar. Gustav var spänd och lite hoppig till en början, men absolut inget konstigt och tog det inte så allvarligt. Superduktig var han, är så nöjd! Han var helt slut sista 200 m stackarn ♥ Red runt "golfan" som vi kallar de, är en runda på 30-35 minuter när man skrittar. Tack för sällskapet Frida, Candra och Malin. Borde skritta denna ofta nu, men måste ha sällskap så vi får se hur de går.
 
Avslutade kvällen med att bli bjuden på taccos hos min andra fina vän och granne Elin, tack så jättemycket! Förstår ni vilken lyxdag jag har haft idag!? Bästa vänner ♥ Nu har Marcus åkt till jobbet så jag tänker tacka för mig och krypa ner under täcket. Puss på er
 
Lite taskiga bilder, men var ingen som riktigt ville hålla på med mobilerna eftersom dom var lite på tå under ritten. Men bildbevis blev det ju i alla fall! :)
 
Tack också till Madde som bloggar på maddeastrom.se, där jag blivit dagens blogg - tack så mycket, kul att du gillar de som händer här!
 

Rosa Bandet

Var med och stöd cancerforskningen och Rosa Bandet du också. Handla dina rosa häst- och hundartiklar på Hööks Hästsport! 

Tillsammans kan vi göra mycket.




24 september 2013

Kul med lite respons från Ariat inlägget igår, det uppskattas verkligen :) 

Stallet är fixat och klart nu på morgonen. Gustav longerade jag i pessoaselen idag. Han såg lite trött, matt och stel ut idag, plutten. Så blir nog bara en promenad imorgon! Funderar på att traska runt golfan om jag får sällskap, kan ha sadeln på honom fast jag går brevid, kan vara nyttigt tror ja. Är livrädd för att "överarbeta" honom såhär i början, men långa skrittpromenader ä ju egentligen det bästa för konditionen. 

Grymt taggad på jobb idag! Gud va Ariat vi ska sälja ;) får leverans idag också så det kommer finnas en hel del att göra. Vi har även tagit ut våra Rosa Bandet artiklar så nu är det bara att börja handla rosa för att stödja cancerforskningen osv. Jag själv bär ett rosa band och kommer att köpa både mössa, strumpor och grimma - enbart för att bidra! #fuckcanser




23 september 2013

Vilken härlig jobbdag! Ibland kan måndagar vara den bästa jobbdagen på hela veckan :)

Idag hade vi en jättetrevlig tjej från Ariat på jobbet som föreläste och visade lite produkter om och från Ariat. Skit nyttigt verkligen! Snacka om att vi fick upp ögonen för Ariat och det kommer vara betydligt lättare att sälja Ariat nu när vi vet lite mer om de. 

För er som inte vet så har vi på Hööks börjat sälja skor från Ariat. En superskön sko som är helt fantastiskt om du har någon form av problem eller smärta i fötter, vader, höft och rygg. Även perfekt för dig som går mycket eller jobbar i stall.

Sulan är special-uppbyggd. Så den är anatomiskt format med stötdämpande sula och extra stöd för tex överrullning osv. Jag som har extrema problem med min rygg, är sned och har galen smärta. Kan inte stå rakt upp och ner utan måste hela tiden avblasta ett ben så höften blir lidande. Hade Ariats Cobalt Devon Pro VX på mig i typ 5-10minuter och kände en extrem skillnad i hela kroppen!! Blir lätt ett par sådana framöver. 2499kr ligger denna modell på 




22 september 2013

Blev dålig bloggning i helgen. Men njöt faktiskt av min ledighet och kände inte alls för att blogga!

I lördags var jag med Frida på tävling ute på Åby. Hon red 100cm och 110cm med Kasper, superduktiga var dom! Tyvärr drog tävlingen ut massor på tiden så han tyvärr inte rida i lördags. På kvällen firade vi Bella som fyllt år, supertrevligt! 

I söndags blev det stallet på förmiddagen. Red Gustav i ridhuset i ca 30minuter. Tog lite mera trav då för att utöka lite och känna lite mer på honom. Var pigg och glad, ville mer hela tiden. Men han får faktiskt hålla sig till skritt och trav ett tag till. Låg på väldigt på bettet så ska prova ett annat bett på onsdag när ja ska rida nästa gång.

Sedan blev de lite kvalitetstid med min älskade pojkvän. Vi håller på att plocka lite i lägenheterna nu då han flyttar in här 1 oktober :) på kvällen blev det film och mys med Frida, Martin och Elin. 

Det var min helg det! Vad har ni pysslat med i helgen? Någon som var på Åby kanske? 






21 september 2013

Vilken dag! Det har gått i ett hela tiden typ. Stall, tävling med Frida hela dagen, födelsedagsfirande för Bella och nu äntligen är jag hemma i min sköna säng och ska sova! Därför tänkte jag bara säga att, godnatt vi hörs imorgon :)

Promenad

På en härlig skogspromenad med mina favorithundar! Ibland kan ja verkligen sakna att bo på "landet" och att ha skogen så nära.. 




Favoritlista, Fashion

Hästutrustning
 
Tre favoritmärken: Antarés, Dyón, Horsewear
Denna sadeln skulle jag ha valt att ha resten av mitt liv: Jag älskar min Antarés, så jag säger såklart Antarés
Om jag var tvungen att byta sadel och märke hade jag valt: Troligtvis Equipe eller Bruno Delgrange
Snyggaste tränset: Dyón anatomiskt eller Dyóns kombinerade träns med smala remmar
Fulaste tränset: Jag tycker verkligen PS tränsen är skitfula, tyvärr
Märket med sämst kvalité: Har haft väldigt tur med de träns ja köpt, men ett från Börjes som gick sönder på 2 sek typ.. Så får väl säga de helt enkelt.
Favoritbutik gällande hästutrustning: Men hallå, Hööks såklart! Sharpman ligger dock inte långt efter!
Bästa/finaste schabraket: Älskar mitt glittriga från HV Polo! Annars är jag ju en sucker för Equiline & Scarpati.
Sämsta/fulaste schabraket: Det nya från Schockemöhle kollektionen, så fult!
Detta skulle jag aldrig använt på min häst: Saker som inte passar och ligger bra. Samt en vit öronhuva, borde inte få excitera.
Mitt favoritbett: Än så länge de 3-delade anatomiska från Hööks
Mitt sämsta köp: Ett Schockemöhle schabrak som gick sönder efter en tvätt..
Mitt bästa köp: Sadeln
Detta klarar jag mig inte utan: sadel och träns! haha torrschampo och babyservetter
Vardagsoutfit på din häst: Antarés sadel, Dyón eller Hööks träns, skydd från Eskadron eller benlindor av något märke, schabrak varierar såklart..
Den, enligt dig, perfekta utstyrseln för din häst: Den jag har! Schabrak ska matcha benlindorna osv, allt ska sitta rätt och snyggt. Rena prylar!!
Detta satsar jag på till hösten: Gustav skulle vilja ha ett nytt träns och ett designat Anna Scarpati eller Christina Sport schabrak, de har han sagt till mig..
 
 
Ryttarutrustning
 
Tre favoritmärken: Equiline, HV Polo, Hööks
Favoritbutik gällande ryttarutrustning: Hööks & Sharpman
Bästa ridbyxorna: Hööks nya CRW Trenton & CRW Madison, helt sjukt galet sköna!
Snyggaste hjälmen: Samshield
Fulaste hjälmen: Uvex
Detta skulle jag aldrig satt på mig: Rosa ridbyxor, graningestövlar, vita ridbyxor med svart skoning! alltså listan kan göras lång..
Mitt sämsta köp: Kingland ridbyxor, går ju för fan bara sönder. Och då kostar dom ändå över 2000!
Mitt drömköp: Skulle vilja ha ett par vita Animo ridbyxor och ett par De Niro stövlar..
Finaste kavajen: Får jag säga min bruna? Annars Animos bruna eller Equiline X-cool.
Detta klarar jag mig inte utan: Förälskad i mina nya CRW Madison ridbyxor ♥
Mina favoritstövlar: De Niros
Min Vardagsoutfit: Ridbyxor från Hööks eller Pikeur, någon snygg piké typ HV Polo eller skjorta från H&M, pullover tröja tex HV Polo eller fleece från HV. Jacka från HV, Hööks eller Equiline, nu när de är kallt har jag en Spooks dunväst samt pannband från JH Collection. Skor & strumpor från Hööks.
Min tävlingsoutfit: Vita ridbyxor från Equiline, vit skjorta från Hööks, brun kavaj egendesignad, bruna stövlar Arezzo från Hööks, hjälm brun blingad Charles Owen Wellington eller brun Charles Owen leather. Brunt/guld blingskärp från OS.
Den, enligt dig, perfekta utstyrseln för dig: Känns som jag redan beskrivit de :)
Detta satsar jag på till hösten: Ett par snygga gummistövlar och ett par sköna handskar!
 
 

20 september 2013

Igår åkte långkalsongerna på! Det är ett under att jag inte dragit på mig dom tidigare, förra året började jag nog med långkalsonger i augusti. Jag är en extremt frusen människa! Har en känsla av att vintern kommer bli jobbigt kall.. haha
 
Hur som helst, igår fick Gustav en välförtjänt vila. Pysslade om honom innan han fick gå ut i hagen. En ordentligt borstning, oljade hovar osv, det vanliga liksom minus ridning. Idag har världens bästa Malin hand om Gustav, vilket innebär att jag både är stall ledig och ledig ifrån jobbet - vad tusan ska jag hitta på nu!? Vaknade klockan åtta, trots att jag har sovmorgon och jag är redan rastlös..
 
När Marcus har vaknat blir det dock andra puckar! Vi ska åka till hans lägenhet och börja packa lite, sedan måste jag till Hageby Centrum och hämta ut avmaskning till tjejerna i stallet. Gustav hade ingen mask, men eftersom det var jag som lämnade in träckproven så är det jag som blir skriven på recepten. Ikväll vankas det middag hos mamma och pappa tillsammans med Marcus föräldrar, mysigt :)
 
Bjuder idag på en bild på Fridas fina Kasper som jag fotade på dressyrtävlingen i söndags.
 
Har nog inget vettigt att skriva idag, är det någon speciellt ni vill läsa om?
 
 

18 september 2013

Hallå där!
Har insett att det är betydligt roligare att blogga nu när Gustav motioneras lite mer. Finns ju liksom helt plötsligt jättemycket att skriva! 

Idag longerades Gustav i pessoaselen. Är nog mer än ett år sedan som vi använde den senast. haha stackars Gustav hade glömt bort hur den tröck mot rumpan så blev lite mer bockningar och sparkar än vanligt! Men han såg annars väldigt fin ut, lite matt så imorgon kommer han att få en välförtjänt vila :) 

Jag märker på Gustav att det är konditionen som sviker, vilket inte är så konstigt. Dock tycker jag att de är betydligt svårare att bygga upp en bra kondition nu eftersom vi inte kan ut och galoppera, klättra eller skritta långa turer i skogen. Hur bygger man upp en bra kondition på lina liksom? Har ni några tips?

Gustav rids alltså 4 dagar i veckan, ca 30minuter där 10minuter är trav, resten skritt (ökas lite successivt hela tiden). Sedan går han på lina 2 dagar där han går i alla gångarter. Tar tacksamt emot tips! :) 




Ogilvy Equestrian

Har beställt en ny padd till Gustav!
 
 
 
Gör allt för att avbelasta hans rygg så mycket som möjligt nu. Blev en Ogilvy Equestrian sadelpadd i färgen grå. Har lånat en av Josse nu sedan jag började rida honom och han känns mycket bättre med padden än utan den. Så nu tog jag mig i kragen och beställde en egen! Enorm skillnad faktiskt från när jag har gelépadden under sadeln. 
 
En produkt information om padden.
Huvudsyftet är att hjälpa sadeln till en ultimat passform, att effektivt fördela trycket, och verka stötdämpande för både häst och ryttare. Skulle sadeln tillfälligt behöva mindre justeringar kan man komplettera med ilägg fram, bak, eller både och, för att få en förhöjande effekt.

Padden har en väl tilltagen v-form för att följa hästens rygg, och innehåller en memoryfoam framtagen till just hästar, som vid ett lätt tryck kan bli millimetertunn där det är trångt, eller fylla ut där det glappar. Den är antibakteriell, och enkel att hålla ren, foamen kan plockas ut och överdraget kan tvättas i maskin, 40 grader utan sköljmedel. Dess stötdämpande effekt har även visats hjälpa ryttare med rygg/knä/nackont, samtidigt som den hjälper hästen.

Kortfattat: • Maximal andningsförmåga, fukttransporterande • Unik V-form, undviker tryck på både rygg och manke •  Lätt att rengöra, kan tvättas i maskin • Antibakteriellt material • Snabbtorkande • Anti-glid material, sadeln ligger still • Överlägsen stötdämpning • Inget skav, ingen ovälkommen rörelse • Jämn tryckfördelning

17 september 2013

Det börjar hända lite nu på rid fronten!
Jag har äntligen börjat trava Gustav, alltså jag tror inte ni förstår den lyckan. Han känns så himla fin! Travar på som bara den och känns så himla arbetsvillig så det är galet. Än så länge är det ca 5 minuters trav där vi bara joggar rakt fram i låg form. Men åh, min fina ♥
 
Ska be mamma filma lite i helgen när vi har travat några gånger och kommit igång lite mer. Ökar hans jobb lite succesivt hela tiden. Vi kör fortfarande på longering varannan dag där han får jobba lite mer ordentligt i alla gångarter. Tänkte faktiskt prova att lägga in lite tömkörning och longering med pessoaselen också för att variera oss lite.
 
I lördags "skrittade vi ut" för första gången också. Fram och tillbaka på en grusväg, mest för att han skulle få se någonting annat än ridhuset. Mamma gick med lite som ledare och han var jätteduktig! Pigg och framåt med öronen spikade rakt fram hela tiden, lillesnuttis. Varje sekund jag sitter på honom njuter jag till fullo. Det känns verkligen helt fantastisk att vi gör de här. Det var varit värt varenda promenad vi gjorde i somras, så tacksam för att han fortfarande finns kvar hos mig, vid liv.
 
 

11 september 2013

Jag har uppenbarligen inte hittat någon bloggmotivation ännu, i alla fall inte om man kollar på uppdateringen här. Men väldigt kul att så pass många ändå tittar in ibland och håller lite koll på om det händer någonting här!
 
Allting går än så länge jättebra med Gustav, vilket är otroligt roligt. Han skrittas nu uppsuttet varannan dag och nu har jag börjat jobba honom lite mer i skritten. Jag tar det väldigt försiktigt med den här igångsättningen nu, men han måste börja aktiveras lite om vi ska komma någonvart. Så nu har jag lagt in lite skänkelvikningar, öppna och lite böjningar när jag skrittar, ca 20 minuter som snart ska ökas lite försiktigt. Räcker med att flytta honom några steg, mest för att se om han tar skänkeln och jobbar honom mycket på fyrkanten och stora volter. Det är faktiskt väldigt nyttigt att skrittarbeta! Speciellt för en sådan häst som Gustav som riktigt aldrig har skrittat ordentligt förut. Så de är mycket basic, gas och broms osv.
 
Varannan dag longeras han lågt inspänt med gummisnodd ca 20 minuter. På linan jobbas han både i trav och galopp och han ser faktiskt jättefin ut! Är bara några dagar kvar nu sedan ska han börja travas uppsuttet också, gissa om jag längtar!
 
Förövrigt rullar det på. Behöver fixa lite nya bilder så jag kan få iordning på den här jäkla designen! Får kolla med Josse om hon har tid någon dag.
 
 
 
Är det något speciellt ni vill veta eller läsa om osv så får ni helt enkelt kommentera :)
 

4 september 2013

Firade min födelsedag igår på bästa möjliga sätt med familjen och pojkvännen. Var i stallet på morgonen och pussade på min absoluta favorit innan det blev tårta och middag hemma. Tack för alla grattis & fina presenter! ♥
 
Har äntligen fått över filmen från videokameran till datorn från första skritten på Gustav. Har en ny dator med windows 8 och den vill inte som jag vill riktigt än. Bara jag som har skitsvårt för windows 8?! Hur som helst, här kommer filmen :)
 
 

1 september 2013

Igår var det nog den lyckligaste dagen i mitt liv. I alla fall den lyckligaste dagen på väldigt, väldigt läge. Igår red jag på min älskade Gustav - för första gången på sex månader..
 
Det är svårt att beskriva den lyckan jag kände när jag satt där uppe. Det var liksom svårt att ta in! De enda jag kunde tänka på var "han var utdömd för ett halvår sedan, han skulle inte ens levt idag.." och där satt jag, mot alla odds. Tänkt om jag hade lyssnat på den veterinären som dömde ut honom, då hade denna dagen inte existerat!
 
Lyckan blev bara större och större för varje steg vi tog. Inget sadeltvång, ingen reaktion på ryggen överhuvudtaget! Jag hade inte ens behövt skritta på honom igår, bara att sitta på hans rygg igen var en vinst för mig. Han var så fin, så mjuk och sån fin skritt! Han som knappt kunnat skritta utan bara trippat fram spänt, skrittade och då menar jag verkligen skrittade igår!! Glädjetårar.. Jag älskar min häst! ♥
 
 
Tack snälla Josse och Mamma för all hjälp igår! Kommer en liten filmsnutt någon dag också, har inte hunnit fixa de än bara :) Åh så glaaad!!