28 mars 2014

Igår var jag och Gustav iväg på vår första dressyrträning på över 1½ år! Jag vet faktiskt inte vem av oss som är mest sliten idag, jag eller Gustav.. Som vi fick jobba!
 
Jag har varit alldeles för snäll i min ridning sedan igångsättningen. Inte så konstigt egentligen, men inte så bra alla gånger. Gustav har fått göra lite som han själv vill och jag har inte varit tillräckligt bestämd, så det blev en hel del jobb igår. Blev tillbaka till mycket basic grejer, att han ska vara mellan hand och skänkel och att jag hela tiden ska ha lite stöd i handen. Att han ska forms sig ordentligt och inte bara vika kroppen. Ja, ni vet basic!
 
Han blev suuuperseg (ett gott tecken på att han jobbar rätt), men så fin att rida! Både jag och Gustav var helt genomsvettiga efter passet, trots att vi tagit det ganska lugnt haha. Nu blir det ut och konditionsträna till nästa träning. Få upp flåset och galoppen och där emellan jobba med dessa basic saker.
 
Var sjukt kul att träna för Marie och nu känner jag mig mer motiverad än någonsin!!
 
 

Tävlingsplanering

Det är 1½ år sedan jag var ute och tävlade ordentligt och det märks. Jag har tappat allt känns det som! Planeringen, hur mycket kan han gå, vilka klasser är lagom, kan jag kombinera både hoppningen och dressyren och hur fort ska man tänka framåt?! Alla dessa frågor gör mig helt förvirrad - hur gjorde jag förut liksom? Jag hoppas att jag kan få lite hjälp med mina planer på torsdag när vi ska träna.
 
Hur tänker ni inför tävlingsterminen? Eftersom jag jobbar varannan helg vill jag såklart åka på tävling på mina lediga helger. Frågan är då om det blir för mycket för Gustav att gå varannan helg, kanske både lördagen och söndagen då? Jag kan väl känna att varannan helg är ganska lagom, det är ju inga jätteklasser han går liksom. Men vad tycker ni, eller framför allt då hur tänker ni när ni planerar?
 
Just nu är min plan att han kommer att tävlas varannan helg, ibland blir det både på lördagen och söndagen. Jag ska försöka kombinera både hoppningen och dressyren, vilket är svårt. Emellan tävlingarna blir det fokus på träning för tränare den veckan han inte ska tävlas och den veckan han ska tävlas blir fokus på att han kommer u i skogen.
 
Just nu har jag en tävlingstermin klar fram till v.22, dvs 1 juni. Tanken är att han ska fixa LB/LA program i dressyren och 100/110cm klasser i hoppningen. Det känns som ganska rimligt. Sen får man säkert backa något steg om det inte känns bra osv. Men jag hoppas vi håller oss friska och krya så vi kan köra på denna planering!
 
Next up blir en lokal hoppning hemma på Vikbolandet under påskhelgen!
 
 
 

22 mars 2014

Dagens snygga Groda ♥
Försöker rida in mig i dressyrsadeln, men gud så svårt det är! Har verkligen tappat alla bra muskler som du behöver ha i dressyren. Men nästa vecka ska vi äntligen åka och träna för Marie! Längtar så himla mycket :)
 
 
 

Tårfylld combeback

Igår var det dags för Gustav comeback! Det var liksom igår det skulle avgöras om allt slit har lönat sig eller om Gustav helt enkelt bara skulle hålla som dressyrhäst. Det var 1½ år sedan Gustav och jag var ute senast...
 
Vi var på Vikbolandets Ryttarförening och red en 90cm klass på deras pay & jump.
Gustav var faktiskt överraskande lugn när vi kom fram och lastade ut, inga dumheter överhuvudtaget faktiskt. Blev lite spänd och tittig på framridningen, men det kändes fullt acceptabelt då den var ganska rörig. Försökte att inte göra någon stor grej av det utan bara joggade på framåt.
Första sprången på framhoppningen var lite vingliga och spända men han avslutade med ett jättefint språng på oxern.
 
Inne på banan då. Fick gott om tid att gå runt och titta på hindren och han kändes faktiskt riktigt avslappnad! Fösta hindret var en oxer på ena långsidan som var snällt inramad och jag kände mest att kommer vi över den så kommer allt bara rulla på. Mycket riktigt, hoppade luftigt och fint över hinder ett, tappade galoppen lite på kortsidan till tvåan så fick smacka lite för att få effekt där, sedan var det 7 språng på lite böjd båge till trean, inga problem. Lite kort sväng till fyran, men hade en bättre galopp på kortsidan där så de löste sig bra. Runda ett hinder och sedan rida på hinder fem, kort anridning från kortsidan till hinder sex och det var väl på de hindret vi kom sämst. Flöt ut lite väl på kortsidan, tog en sen förhållning så blev ett litet om tramp där, men han löste de fint ändå. Hade tänkt rida på 6 språng till hinder sju, men eftersom vi kom lite nära på hindret innan red vi på 7 istället - inte jättenoga en dag som denna. Avslutade på hinder åtta på diagonalen!. Felfri!! ♥
 
Jag var så himla lycklig när vi gick i mål att tårarna bara forsade. Folk som såg oss måste trott att vi var dumma i huvudet som stod hela familjen och tjöt över en felfri runda på en pay & jump! Men ni anar inte.. Så mycket som vi har gått igenom! Strul i över 2 års tid, sedan en utdömning och en operation på de. En långdragen och jobbig rehab och igångsättning och nu stod vi där. Friska, krya och felfria.
 
Jag är så tacksam. Tacksam mot Strömsholm och Ulrika som gav Gustav en andra chans, tacksam mot min familj som ställt upp så mycket på oss. Tacksam för att jag har min bästa vän i livet, Gustav ♥
 
 
 
 
 

Vi kan kalla det bloppis

UPPDATERAD 11/3-14
 
Okej, nu ska vi se om jag lyckades få med alla saker som är till salu. Denna lista kommer med all säkerhet att fyllas på då jag bara gått igenom sakerna på loftet och inte sakerna i sadelkammaren. När en vara är såld så kommer den att strykas. Ingen budgivning gäller om inget annat står, vissa av sakerna är säkert prutbara också..
 
Är det något du vill ha, kommentera detta inlägg eller maila till [email protected] . Det är först till kvarn som gäller - allt ska bort! Bilder kan fixas om det är nödvändigt ;-)
 
 
HJÄLM
• Charles Owen Ayr8 leather look. Brun/guld stl 57. Som ny, endast använd ca 4ggr, sedan legat i hjälmpåse. Nypris ca 2799kr, mitt pris 1800kr
 
• Coolmax lättviktshjälm svart stl S, ställbar. Använd under en sommar lite drygt. Nypris 679kr, mitt pris 250kr.
 
 
 
SKOR / STÖVLAR
• Pioneer läderstövel, brun stl 39. Jag tror det är smalt/långt skaft, men kan absolut mäta vid intresse. Välanvända men välskötta. Sorleksmått finns här. Nypris ca 3289kr, mitt pris 500kr.
• Hunter gummistövel brun stl 37. Använd under en sommar, ser ut som ny. Nypris, mitt pris 400kr.
 
 
RIDBYXOR
• Kingsland helskodda, marinblå med karborre vid benslut. Inga stora logotyper eller fickor. Stl 38, välanvända så ganska stretchiga. Nypris ca 1300kr, mitt pris 400kr.
• JH Collection Hööks ridbyxa, helskodd marinblå med lycra vid benslut, logo på rumpan stl 36. Välanvända, nypris ca 699kr, mitt pris 200kr.
• JH Collection Hööks ridbyxa, helskodd brun med lycra vid benslut, logo på rumpan stl 38. Välanvända, nypris ca 699kr, mitt pris 200kr.
• Crown Hööks ridbyxa, oskodd ljusgrå utan logotyper, kardborre vid benslut. stl 38, väldigt fina. Nypris ca 599kr, mitt pris 150kr.
 
 
TRÄNS / FÖRBYGLAR
• Treadstone träns med remontnosgrimma och fancy brodyr. Mörkbrunt med mässingspännen. Tror ej det är original pannband på. Stl full, välskött. Nypris ca 749kr, mitt pris 250kr.
• Ashford remontträns från Hööks med spännen på nosgrimman. Brunt med fancy brodyr, mässingspännen. Lite stort i stl men stl full, välanvänt. Nypris 369kr, mitt pris 100kr.
• Aurora dressyrträns från Hööks. 4cm bred nosgrimma, pannband med swarovskipärlor. Mörkbrunt med silverspännen, tyglar köpta till ingår. Nypris 799 + 299 träns & tygel = 1098kr, mitt pris 550kr.
• Chetak förbygel, ljusbrun stl full. 100kr
 
 
SCHABRAK
• Hööks dressyrschabrak, ljusblått med brun passpoal och brunt kantband. Liten logga på ena sidan, stl full. Använd 2ggr. 50kr
• Hööks JH Collection allroundschabrak, marinblått med guld passpoal och liten guld logga på ena sidan. stl full, sparsamt använt. 50kr
• Hööks JH Collection allroundschabrak, marinblått med brun lack passpoal och liten logga på ena sidan. stl full 100kr.
 
 
TÄCKEN
• Hööks fleecetäcke med hals. Ljusgrått med ljusblåa kanter stl 155, använt 2ggr. 200kr
• Svart skrittäcke, okänt märke stl 155 oanvänt 50kr
 
 
Sen har jag inte hunnit kolla allt än, har fler schabrak och täcken, bett, tröjor osv till salu också :-)
 
 
 

Pioneer ridstövel säljes.

Hej hopp!
Jag kommer inte in på min mail så jag kan inte skicka bilder till alla er som mailat..
Såå här kommer bilder på stövlarna, var de som var mest efterfrågat! Glömde dock att mäta..
Torkade bara av dom lite snabbt, putsas självklart upp ordentligt innan försäljning sker :-)
Är alltså en stl 39.
 
 
Och lilla helmuten! Fixar bilder på byxorna ikväll.
 
Uppdaterat listan med de som sålts och de som ändrat pris.
 
 
 
 
 

Fantastisk individ till salu

Det skär verkligen i mitt hjärta att skriva detta, jag trodde faktiskt inte att jag skulle ta detta så hårt..
Söker du en fantastisk individ, en häst som kommer bli din absoluta bästa vän, då ska du kika på denna annons. Världens finaste lilla Gnista är nu till salu. Jag hade henne för ett år sedan och jag blev förälskad direkt. Hade jag haft dessa pengar själv så hade jag inte tvekat en blekaste sekund. Gnista betyder otroligt mycket för mig och jag hoppas verkligen att hon hamnar hos någon som inte kommer se henne som en tävlingsmaskin, utan en fantastisk individ.
 
Gnista har gått upp till 130 hoppning som ung, senaste åren har hon mest gått 100-110cm klasser. Hon kan grunderna i dressyr och kan rörelser upp till LA. Senaste åren sparsamt riden och tävlad pga. bristande intresse. Jag har både filmer och bilder ifall någon skulle vara intresserad, men kontakta ägaren i första hand.
 
 
Annonsen hittar du här.

1 mars 2014

Alltså det har hänt så mycket senaste tiden att jag inte riktigt vet vart jag ska börja någonstans. Det är väl nackdelen med att jag inte bloggar varje dag, jag får summera typ en hel vecka i ett inlägg istället..
 
Vi kan i alla fall börja med smärtan som jag hade i buken. Det visade sig vara en cysta som kommit pga. min p-stav, tack för den! Den där förbannade cystan gör svin ont och jag måste helt enkelt ta ett beslut hur jag ska göra. Ta ut staven - cystan försvinner, behålla staven - skrapa bort cystan.. hm..
 
Dressyrsadel har ni ju sett att jag hunnit köpa också! Eller ja, jag har den på avbetalning såklart. Hunnit jogga i den en gång sedan köp och jag älskar den redan. Jag har dock redan hunnit få både kramp och träningsvärk i mina ben haha otränad tydligen!
 
Gustav har gått superbra hela veckan och just nu har jag ett pee wee bett hemma som jag provar. Ska testa att hoppa på de i helgen och se om det kan vara ett bra bett för oss. Jag har även börjat kika på tävlingsterminen och jag längtar redan till första start!
 
Nä nu hinner jag inte mer, måste förtusan till jobbet! Vi får fortsätta sammanfattningen imorgon :-)
 
Power gurkan!