Golden Poem

Golden Poem, min vackra springare. 

Gustav som han kallas mest till vardags är en valack född 2005. Han är efter Poet - Gold Fireline - Goldlöwe, uppfödd hos Hans-Gunnar Kjörsvik och har varit i min ägo sedan 10 juli 2009. Idag mäter han ca 173 cm i mankhöjd och är världens gosigaste kille!
 
Gustav och jag har haft en otrolig resa såhär långt som har innehållit både blod, svett och tårar - men även enormt mycket glädje och kärlek. Han har en sådan personlighet som är svår att tycka illa om, han lyckas faktiskt charma de flesta. 
 
Under hösten 2012 började Gustav blir konstig i ridningen och även i hanteringen. Hela vintern 2012 och våren 2013 bestod av olika veterinär besök för att försöka hitta felet på Gustav. I mars 2013 konstaterades kissing spines i ryggen av en veterinär och Gustav blev utdömd. Men efter många vänder fram och tillbaka till stallet, telefonsamtal med veterinärer och försäkringsbolag, beslutade vi att vi inte skulle ta bort Gustav utan en "second opinion". I juni 2013 åkte vi till Strömsholm där det beslutades att Gustav skulle genomgå en ny operationsmetod för att se om de gick att göra någonting åt ryggen.
 
Så Gustav är den 12 juni opererad i ryggen för kissing spines. Ni kan läsa hela historien här. Det är en lång väg tillbaka nu, lite som att börja om från början med en 3åring. Men jag är förväntans full, han är ju min prins!
 
Innan skadan gick min lilla springare upp till 120 cm hoppning samt LA dressyr. Mitt mål med Gustav har alltid varit att få rida 130 cm hoppning samt MSV dressyr, dock så vet jag att det är svårt att få båda delarna. Men våra mål känns faktiskt inte så långt bort och med den härliga träning vi har idag så tror jag att vi kommer att lyckas. Kankse inte nästa år, men i framtiden så tror jag på oss!
 
Jag har ingen brådska med Gustav utan låter honom utvecklas i den tid som krävs, vi ska ha roligt under tiden vi tränar och då går det inte att skynda. Med stor hjälp av fantastisk familj, vänner och tränare så tror jag vi kommer att få härliga år tillsammans!
 
Gustav som nybliven 4 åring 2009.
 
Gustav som 7 åring 2012.

Therese Klintestam

Vem är jag?

Therese Klintestam, som dock föredrar smeknamnet Tess. Även om jag börjar mogna mer i mitt namn och accepterar Therese så känns det ändå mest bekvämt med Tess. Jag är idag 24 år och är bosatt i Norrköping, i min egna lilla etta på 37kvm. Det bästa jag gjort är helt klart mitt köp av lägenhet, jag trivs som fisken i vattnet! I oktober-13 flyttade min älskade pojkvän in i lägenheten också. Sedan 4 år tillbaka har jag varit tillsammans med världens underbaraste Marcus. 

Jag jobbar idag på Hööks Hästsport AB Norrköping där jag är fast anställd till en 80 % tjänst. Jag har definitivt drömjobbet och jag kan inte se mig själv göra någonting annat än sälja hästprylar. Det finns nog ingen större utrustningsnörd än mig själv så, ja drömjobbet är solklart. 
 
Äger idag en vacker liten pojke vid namn Golden Poem. Ja, en häst på fyra ben då så att säga! Han är verkligen min älskling och jag tror inte att jag skulle kunna sälja honom för alla pengar i världen. Grålle, Gustav, dampet (kärt barn har många namn har jag hört) kommer få en egen presentation i ett inlägg. 
 
Hade tidigare världens vackraste skimmelsto, Cassiopeia, som tyvärr fick lämna livet redan som 5åring den 11 februari 2009. En dag som alltid kommer att finnas i bakhuvudet och en sorg som är svår att komma över..

Det var en kort presentation om mig och jag tycker att det räcker så sålänge!
 

Nystart

Jag tänkte att jag skulle ge det här med bloggandet en ny chans.
Jag kommer dock inte att ha min blogg lika öppen som tidigare, iallafall inte till en början. Det här kommer att vara min personliga dagbok och när jag är mogen nog kommer andra människor att få läsa om min vardag. Jag vill inte ha en stor blogg, tyvärr ingenting man kan styra om man inte väljer att låsa den, så vi får se hur detta går! 
Presentationer om mig och hästarna kommer i separata inlägg.


Välkommen till min nya blogg helt enkelt!