21 maj 2014

Ligger på innergården och solar med en kaffe i handen, livet är bra underbart ibland! Bara 5 veckor kvar till semester nu också, räknar ner. 

Ni kanske har sett att vi på Hööks Norrköping söker en ny duktig säljare. En av våra bästa säljare och underbara vän kommer tyvärr att lämna oss.. Så nu behöver vi en ny taggad person som älskar hästar, utmaningar och att sälja! Är du den rätta för oss? In på hooks.se och klicka dig vidare till "lediga tjänster" och sök!!! 

I övrigt så har jag skrittat Gustav nu i tre veckor, bara en vecka kvar till återbesök och då hoppas jag att han är fräsch så vi kan komma igång. Han har faktiskt skött sig ovanligt bra under dessa tre veckor, så stolt över honom ;) 

Det var vad jag hade att bjuda på idag, puss på er så hörs vi!



Veterinärcheck

Halli hallå!
Jag får inte igång min dator, vet inte vad som hänt där riktigt. Tror att datorer har något hat mot mig då alla går sönder (ja, jag är kanske lite hårdhänt med dom ibland). Hur som helst, därför blir det en update från mobilen istället. 

Idag har vi varit på Strömsholm igen, vi är numera stamkunder där. Gustav har varit halt till och från nu i tre veckor så nu var det dags att kolla varför. 

Han är halt på höger fram och det syns som mest i trav när han har höger som ytterben. Så vi började med longering och därefter böjprov. Sedan valde vi att bedöva hovleden då vi vet sedan innan att röntgen och ultraljud ser bra ut. Hältan försvann nästan helt när "hovdelen" blev bedövad. Så vi kom fram till att det är hovrelaterat.

Hovslagaren klämde lite o kände efter en böld men ingenting hittades så vi valde att röntga hoven för att se om den fanns några förändringar på hovbenet. Men allt på röntgen såg bra ut - skönt.

Så vi beslutade att behandla hovleden samt att deras hovslagare skodde om honom då Gustav var lite trångskodd nu - han kan ha blivit halt pga det. Så nu har han lite större skor än hov så han ska kunna bredda sig.

Planen är nu att han ska skrittas varje dag i 4 veckor, han ska tillbaka till sin sjukhage och ha boots på alla fyra tassarna i hagen. Sen ska vi tillbaka och se om hältan är borta eller om det blivit bättre. Då alla ben och rygg ser bra ut måste vi utesluta lite nu och därför provar vi för att se om det är hovarna som spökar. Förhoppningsvis är det så, då är det ett relativt enkelt fel att lösa.

Så nu ska vi skritta alltså - tillbaka på ruta ett typ. Men de känns ändå okej, ja hoppas Gurkan blir bra så får vi helt enkelt sattsa på tävlingarna till hösten :)