26 juli 2013

Efter en hel dag på Strömsholm igår har jag hunnit smälta allting och kan nog återberätta de mesta, förhoppningsvis korrekt.
 
Igår var vi alltså på Strömsholm med Gustav. Vi åkte ifrån stallet strax efter kl. 06 på morgonen, ganska trötta hela familjen. Hela familjen var ganska säkra på att det var en sträckning Gustav dragit på sig så besöket på Strömman skulle gå fort - så fel vi hade. Vi var hemma igen 19.15!
 
Vi började med att springa i gången samt longera på banan. Gustav var tydligt halt på vänster fram, precis som vi talat om tidigare. På senaste tiden har vi även märkt av en markering på höger bak, dock syntes den ingenting. Vi började med ett vanligt böjprov där veterinären böjde alla fyra benen både högt och lågt. Gustav visade ingenting direkt, utan den hältan på vänster fram som fanns innan var kvar så det var svårt att avgöra om det var sämre än innan.
 
Allt började med att vi bedövade hovleden, men han var fortsatt halt v. fram. Övergick sedan till att bedöva kotleden, fortfarande halt. Veterinären arbetade sig uppåt och bedövade knäleden, fortfarande halt. Då tog vi beslut om att låta dessa bedövningar gå ur kroppen för att sedan undersöka gaffelbenet. Två timmar fick vi vänta på att bedövningen skulle gå ur..
 
Gaffelbensleden bedövades men Gustav var fortsatt halt på v. fram. Båda frambenen röntgades därefter men allting såg jättefint ut och då beslutade vi oss för att ultraljuda gaffelbenet. Skolexemplar på hur det ska se ut, alltså inget fel där heller.
 
Efter mycket diskussion veterinärerna emellan tillsammans med mig så kunde vi konstatera att Gustav troligtvis blivit överansträngd. Även om han bara har skrittat och longerat lite grann så har Gustav börjat använda kroppen på ett helt nytt sätt. De har vi märkt, att han rör sig betydligt trevligare med mer luft än tidigare. Han har helt enkelt börjat använda kroppen och sina muskler på ett sätt som han aldrig har gjort tidigare. Och med tanke på hur länge han bara stått innan denna operation så har kroppen helt enkelt inte orkat de här.
 
Så efter åtta timmar på Strömsholm så kunde vi konstatera att jag har en riktigt fräsch och fin häst som ser jättefin ut i både ryggen och benen, men att han är lite överansträngd och därför har belastat lite fel. Pluttisen ♥ Så han är alltså fortsatt halt på v. fram just nu eftersom det inte fanns någonting att behandla. Vi saktar ner Rehaben lite och låter de ta den tid Gustav behöver för att återhämta sig.
 
Nu ska han skrittas 10minuter, två gånger om dagen i 2 veckor, sedan ska vi öka till 30-40minuter en gång om dagen en vecka för att sedan den 4e veckan longera 10minuter i trav. Efter dessa veckor ska vi tillbaka till Strömman för check på ryggen och då kommer vi kolla alla benen igen. Om allt ser bra ut då blir det troligtvis 6 veckor med lättare longering och tömkörning innan det är dags att sitta på honom igen.
 
Det är 21 veckor sedan jag satt på honom senast. Och har jag väntat och sått ut såhär länge så kan jag lika gärna vänta i 21 veckor till om det skulle behövas. Huvudsaken är att han blir bra och att får hålla sig hel och fräsch hela vägen fram. Självklart är det galet tråkigt och igår kände jag mig super deppig men lite sömn på allting och jag har insett att jag bara vill ha en fräsch häst när allt är klart!
 
Min fina prins! En vacker dag ska allt vara som vanlig igen, fast lite bättre

15 juli 2013

Och så var första arbetsdagen avklarad efter semestern! Det var faktiskt skönt att vara tillbaka och få in lite vardag igen. Dagen gick väldigt fort och det är mycket planering nu inför det nya katalogsläppet. Mycket nytt och fint som kommer in, det kliar lite i fingrarna så att säga.
 
Har förövrigt pratat med Strömsholm idag. Gustav är fortfarande halt och jag vågar inte riskera någonting eller chansa nu efter operationen. Strömsholm tyckte att jag gjorde helt rätt i att ringa och rådfråga istället för att ta egna beslut. Tyvärr kunde dom såklart inte säga vad de kan vara för fel, men dom trodde inte att det hade med operationen att göra. Antingen är han dålig i sina bakknän igen pga. den långa vilan eller så har han sträckt sig. Vi bokade så vi ska in den 25e och göra en lättare hältutredning för att se va de kan vara. Fram till dess ska han promeneras som innan, han får inte busa och ha sig så det blir en mindre hage för honom igen. Så skönt att ha så bra stöd från Strömsholm!
 
Så efter jobbet blev det en ordentlig ompyssling då mamma redan hade fixat allting. Så nu återgår vi till promenader, en gång om dagen ca 30 minuter och stretching. Han får även sova med Back on Track nu fram till återbesöket. Pluttisen ♥
 
 

Falsterbo shopping #1

Det blev som sagt lite shopping i Falsterbo.
Inga direkta mässpriser på något av detta tyvärr.
 
 
Equiline schabrak med en Swarovski rad. Samt en matchande huva ifrån Anna Scarpati. Tror detta kommer bli supersnyggt på Gustav, tyvärr dröjer det ju ett tag innan vi kan prova de. Inköpt på Charlies samt Skara.
FreeJump säkerhetsstigbyglar i svart/brunt. Köpte även stiglädrerna till då det var bra pris på dom om du köpte stigbyglarna. Tyvärr var min storlek slut så de skickas hem i nästa vecka. Inköpt hos Equipe.
 
Sporremmar ifrån De Niro i matchande färg till mina Arezzo stövlar. Fick extra pris på dessa då de var lite fula i ena lädret. Inköpta på Skara.
 
Hjälmväska ifrån Equipage. Ville ha en stövelväska men dom va slut så blev en hjälmväska istället haha. Inköpt hos Lyckås Ridsport.
 
Det var första delen av shoppingen, resten behöver jag hjälp att fotografera så de får bli en annan dag :)
 

Zoey Dop 6 juli 2013

Gudfar, Mamma, Zoey, Gudmor, Pappa
Världens goaste Zoey
Mormor & Morfar med Zoey. Hennes gammelfarmor & gammelfarfar
Min brorsdotter Ronja
Thina och min fina bror
Pappa, Zoeys farfar
Jag och min fina Marcus ♥

13 juli 2013

Hemma från Falsterbo, tyvärr får man väl nästan säga. Vi har haft en toppen semester nere i Skåne, riktigt bra väder och härlig stämning! Hade gärna stannat hela veckan, men tyvärr så gick inte de detta år.
 
Jag är lite besviken på shoppingen i Falsterbo i år. Saknade många utställare och bra mässpriser, visst fanns det några fyndhörn men i allmänhet tyckte jag faktiskt sådär om shoppingområdet. Men jag lyckades hitta några bra fynd och årets favorit var helt klart HV Polo tältet med massvis med bra priser. Både utgående säsongskollektioner men också väldigt mycket nytt! Lovar att visa all shopping imorgon, måste fota allting först.
 
Idag har vi njutit av solen hemma i Norrköping, jag har lyckats att bränna mig ordentligt. Har såklart varit i stallet också och pysslat om Gustav, som tyvärr inte är fräsch. Men jag tar hela den historien på måndag när jag pratat med Strömsholm! Vi har även varit och badat med hundarna idag, riktigt kul. Freddie som älskar vattenspridaren hemma trodde vi skulle älska vattnet, men han var en riktigt kruka! Teddie däremot som hatar vatten hemma traskade i och simmade lugnt, min fina voffsing ♥
 
Vi ska prova att bada med hundarna igen senare i veckan. Ska köpa en flytväst till Freddie och se om han kan slappna av lite mer med den. Han liksom paniksimmade nästan, plus att det var ganska vågigt så han blev lite rädd. Jag fick hålla i honom lite lätt så han skulle slappna av lite mer. Så fort jag gick i vattnet så följde Tedde efter så jag tror att han lätt badar mer om jag ligger i - värt att prova!
 
 

8 juli 2013

Hej på er.
Gustav ser fortfarande halt ut på vänster fram så det är promenader som gäller nu fram till torsdag. Känns jättetråkigt, men samtidigt så är det ju troligtvis ingenting allvarligt. Ni får i alla fall hålla tummarna för det!
 
Under måndag till onsdag nu så är det Malin som är hästvakt åt Gustav. Min lilla familj åker ner till Falsterbo och tar semester på riktigt! Fina hästar, bra väder och mycket shopping, de är vad jag vill kalla en riktigt semester. Vi 
kommer att bo på hotell inne i Malmö tillsammans med Frida och hennes mamma, supertrevligt.
 
Har en liten inköpslista till i år, lär säkert fyllas på - eller vad tror ni? Spontanköp is the shit!
• Säkerhetsstigtbyglar, FreeJump
• Sporremmar till nya stövlarna
 
Jag hade ingen Falsterbo bild på datorn, så får bli en bild från dopet av Zoey som var i lördags :) ♥
 

Shopping

Har totalt glömt bort att visa senaste shoppingen!
Var ju både på Hööks rea och Sharpmans rea i förra veckan, hittade lite smått och gott. Har tyvärr inte hunnit fota någonting än, men ingenting har ju kommit till användning än heller. Eller jo, luddbootsen.
 
 
• rosa fleecelindor från Showmaster, Hööks 50 %
• grått dressyrschabrak med rosa passpoal från Showmaster, Hööks 50%
• marinblå fleecelindor från Lamicell, Hööks 50%
• brunt dressyrträns m 4cm bred lackad nosgrimma & pärlpannband från JH Collection, Hööks 50%
• långa svarta chaps, Hööks 50%
• marinblått allroundschabrak med gulddetaljer från JH Collection, Hööks 50%
• ocenblått dressyrschabrak från HV Polo, Sharpman 50%. (ville egentligen ha allroundmodellen men den va slut)
• Bruna konstläder boots med fårskinn, Sharpman ej rea.
• Antarés allroundschabrak. Fick från Sharpman för att ja köpte min Antarés sadel för 2år sedan hehe

Smått & gott, väldigt nöjd faktiskt :)
 
 

5 juni 2013

Idag känns det lite bättre. Provade att longera Gustav lite idag i ridhuset, är bättre underlag där inne. Började som enligt schemat med 10 minuters skrittpromenad, sedan fick han jogga lite på stor volt. Såg betydligt bättre ut idag, ingen markant hälta men de syns fortfarande på vänster fram när han kommer in på mindre volt och när han har vänster fram som ytterben. Just nu är vi ganska säkra på att det är en sträckning som kommit pga hans stelhet.
 
Han fick jogga på stor volt i 10 minuter sedan tog vi 15 minuters avskrittning, de fick räcka för idag. Ska göra samma sak imorgon, synd de fortfarande då så ska han promeneras fram till torsdag. Busekillen ♥
 
Dagens luddhäst. Lika bra att skydda benen ordentligt nu med tanke på alla cirkus-konster han visar!

Jag är så lycklig över hur han rör sig just nu. Han ser så himla lätt ut i steget i traven, verkligen travar på! Går lågt med nacken och ser hur avslappnad ut som helst, så kul. Jag kanske inbillar mig, men jag tycker verkligen att hans trav har blivit så mycket bättre, de måste verkligen ha släppt nån spärr på honom. Ska bli spännande att följa de här rehabprogramet.
 
Efter dagens arbete fick Gustav sig en dusch, välbehövlig sådan. Sedan blev det 50 stretchningar och lite Anrika på benen och på bogen. Älskade häst!
 

4 juli 2013

Idag har jag och Gustav promenerat i tre veckor, två gånger dagligen i 20-30 minuter. Vissa dagar har vi gått en lång promenad på 45 minuter istället för två. Men från och med idag får vi äntligen lägga in lite longering och tömkörning tillsammans med promenaderna! Jag måste faktiskt säga äntligen, jag tror Gustav är lika trött på promenaderna som jag är just nu. Vi kommer fortsätta att promenera men inte varje dag och inte två gånger varje dag.
 
Så dagens träning bestod av 10 minuters skritt följt av 10 minuters travarbete och 10 minuters galoppjobb samt ca 15 minuter avskrittning. Gustav var världens lyckligaste kille och jag hade svårt att få honom lugn och avslappnad i början. Det var mycket studs, hoppning, skutt och brall! Som vilken annan dag som helst så blev det även 50 stretchningar.
 
Allt såg jättebra ut under longeringen, han var lugn, avslappnad och låg i formen i slutet och han höjde ryggen otroligt fint! Men sen kom ett nytt skutt och efter de blev han halt.. Jag är 90% säker på att han sträckte sig i skuttet då han inte såg halt ut innan de. De ser ut att sitta högt upp i vänsterben. Som sagt, troligtvis en sträckning, vilket inte är så konstigt med tanke på att han inte rört sig ordentligt på 17 veckor!
 
Vi ska kolla honom imorgon vid lonering i trav, är han fortfarande halt då ska han promeneras fram till torsdag nästa vecka. Är han inte bättre då får Strömsholm ta ett nytt beslut. Hoppas innerligt att det bara är en lätt sträckning efter buset, annars bryter jag nog ihop..
 
Tyvärr inga busbilder, pappa kunde inte riktigt koncentrera sig då haha

1 juli 2013

Det fortsätter att vara dålig uppdatering här, men tyvärr så är inte de här riktigt prio ett för mig.
 
Rehaben fortsätter att gå bra, Gustav sköter sig mestadels. Han börjar väl tycka att promenaderna är sådär lagom roliga, men jag hade förväntat mig mycket mer bus och skutt faktiskt. Han går fortfarande i en liten sjukhage och han håller sig lugn mestadels vilket är skönt.
 
Förra måndagen tog vi ju bort stygnen också, han var galet snäll. Knappt att han reagerade, bästa pojken ♥ Allting ser fint ut, lite svullet just nu och första dagarna efter att stygnen togs bort kändes han lite stel. Men nu tycker jag att han känns mjukare. Bara stretcha vidare och hålla ut i ca 6 veckor till. Bara en vecka kvar sen får jag börja longera och tömköra, längtar!