30 december 2013

Vi går snart in på ett nytt år, ett år jag hoppas av hela mitt hjärta ska bli ett skadefritt år. Åh det vore verkligen helt fantastiskt, jag vill inte släppa på mina tävlingsdrömar än, vi ska tillbaka - någon gång.
 
Idag tog jag med mig Gurkan ner i ridhuset på lite morgon jogg. Pga riktigt dålig nattsömn så fokuserade jag på enbart skritten och traven idag. Var väldigt noggrann redan från början med det Sara pratade om, att verkligen ha honom mellan hand och skänkeln. Att han ska gå fram för minsta lilla och mer eller mindre kunna göra halt bara jag tänker de. Så små rörelser som möjligt, men effektiva. Skrittade innanför spåret och gjorde säkert 8st skritt-halt-skritt övergångar på varje långsida. Gick in på volter och såg till att han verkligen rundade sig för innerskänklen och inte bara lutar sig inåt och tappar sin form. Riktigt, riktigt fin i skrittarbetet och jag fick nästan driva lite - tecken på rätt arbete!
 
Joggade sedan bara lite lätt med samma tänk, innanför spåret och massor med övergångar, runda för innerskänkeln. Fokus på att inte springa ifrån mig och bita sig i bogen, utan ligga kvar med ett lätt stöd i handen och små hjälper. Galet fin idag, riktigt roligt faktiskt! Körde därför bara 20 min totalt med då bara skritt och lite trav. Ett jäkligt nyttigt pass och jag blev ännu mer taggad på att fortsätta nu. Lägga fokus på BRA grundridning och inte hasta iväg. Tänk att Sara kunde hjälpa oss så mycket bara med en tömkörning!! :-)
 
Såhär kul var det att skritt jobba honom idag! ♥
 

29 december 2013

Först och främst, tack snälla Emilie för hjälp med designen! Tyckte faktiskt att det var dags att fräscha upp lite. Tråkigt nog har jag absolut inga nya roliga rid bilder på mig och Gurkan, så fick bli en gammal. Och eftersom vi körde på dressyrbild förra gången blev det en hoppbild denna gång - med förhoppning att vi någon dag kan ta oss tillbaka dit. Tack igen Emilie, hennes blogg hittar du här.
 
 
Idag fick jag ju hjälp av Sara i stallet med att tömköra Gurkan. Var så kul att se honom från backen och Sara var superduktig! Självklart sa Gustav vad han tyckte om det och protesterade lite när det blev jobbigt, men fick superbra tips från Sara hur jag ska jobba honom när han blir så när jag sitter på. Han är ju ganska svår, för när han tycker att det blir lite jobbigt så viker han in näsan och ska bita sig i bogen och den automatiska känslan då är ju att man vill trycka på honom framåt så han går fram för skänkeln till handen. Men då hoppar han istället rakt upp och bara springer på as fort framåt. Men som sagt, skitkul att se från backen! Vi ska fortsätta lite med tömkörningen tillsammans med Sara, för jag tror det är ett skitbra komplement till ridningen.
 
Fick förövrigt min julklapp från Marcus idag. Precis det jag hade önskat mig, såå glad ♥
 
Ett suuuupersnyggt schabrak från Christina Sport, köpt hos Tophorse. Alltså ni anar inte hur mycket det glittrar i verkligheten, Gurkan kommer bli så jäkla snygg i detta! Känner på mig att jag inte kommer kunna hålla mig till vår första tävling att använda de, utan kommer nog smygprova det någon gång innan ;-) Tack bästa älsklingen!!
 
 
 
 

Ursäkta röran

Jag hjälper Tess att bygga om lite.. Det kan se lite rörigt ut under dagen men ha tålamod :) / Emilie Persson

28 december 2013

Tar en liten paus i städandet. Att det kan vara så jobbigt att städa en liten lägenhet på 37kvm är galet. Längtar verkligen efter en större lägenhet nu, får liksom för mig att det är lättare att hålla ordning när vi får lite mer plats..
 
Hur som helst, täckena satt bra på Gurkan! Så glad att jag äntligen har ett Back on Track täcke igen, har verkligen saknat det. Tack snälla pappsi, både jag och Gurkan blev jätteglada :-)
 
Passade på att raka Gurkan idag, han har börjat bli så himla svettig nu när vi trimmar lite hårdare och det funkar inte de dagar jag är i stallet på morgonen. Vill inte släppa ut honom när han är svettig och blöt, så kändes bättre att raka av all monsterpäls. Han skulle egentligen behöva ett bad, för fy så stövig och äcklig han är, trots att jag ryktar honom varje dag.. Men det får vänta! Sparade dock benen, halva huvudet och en liten fläck på ryggen, kände inte att han behövde en "snygg klippning" nu när han inte ska ut och visa upp sig.
 
Efter friseringen blev det en skrittur i skogen med mamma bredvid. Han skötte sig riktigt bra, börjar bli riktigt trevligt att rida ut på honom nu haha Såhär 4 år senare liksom!
 
 
Imorgon ska Sara i stallet prova att tömköra Gurkis. Jag fixar ju inte de riktigt själv eftersom jag bara tycker att han springer runt och spänner sig, så de ska bli intressant. Sara är riktigt duktig så jag hoppas hon kan få ordning på honom. Kan vara skönt att variera ridningen lite med jobb från backen :-)

27 december 2013

Och så var denna dag slut också.
Gick bra på jobbet även idag, inte lika mycket folk som igår men ändå saker att göra hela tiden. Täckeskampanjen lockade, framför allt eftersom de gällde även de stora intagna märkena. Nu är jag ledig över helgen och tänker verkligen njuta! Ska pussa på min fina grå kille så mycket jag bara kan ♥
 
Gurkis fick tre nya täcken idag också, passade på eftersom det var 15% och täcken går alltid åt! ;-)
 
 
• Ett nytt Back on Track nättäcke. Hade ju ett i stl 145 innan, men de va ju lite litet på Gurkan, så sålde de i våras. Och jag känner med tanke på hans rygg osv är det nog bra om jag har ett BoT täcke, så tog ett i 155 denna gång. Och här får jag faktiskt säga - Tack pappa, för det var faktiskt "från honom" ♥
 
• Ett Horsewear Amigo 100g utetäcke. Just nu har jag ett ofodrat regn och ett 200g, men eftersom det inte verkar bli någon vinter så blir det smidigare med ett 100g täcke.
 
• Unnade mig även JHs fina fleecetäcke med avtagbar hals. Har klämt på de och verkligen suktat efter de sedan de kom in och nu kände jag bara -va fan jag måste verkligen ha de! haha, behövde de inte alls egentligen, men snyggt är det!
 
Måste nog rensa min lilla täckeslåda på vinden sen i vår, för jag har en känsla av att jag nog har lite för mycket täcken. Om det är någon som behöver täcken i 145-155 får ni hojta, jag har nog en del.
Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och sova! Puss på er och god natt :-)

15% på täcken

Då kör vi en ny kampanj idag som gäller fram till den 2 januari!
 
 
15% på alla hästtäcken!
Gäller även på Horsewear, Bucas och Back on Track.
Välkomna till Hööks, ses vi? 
Idag tänker till och med jag fynda täcken! :-)

26 december 2013

Jobbdagen gick bra, helt galet med folk. Vi blev till och med kvar på jobbet en timme efter stängning pga. att det var så mycket folk inne! Men det är kul, älskar när vi har så där mycket att göra - då går timmarna extremt fort. Tag 3 betala för 2 var ganska lockande, även om det var många som var besvikna på att det bara gällde kläder. Men det är bra att sådant kommer fram så vi kan framföra de till huvudkontoret. Och precis som jag lovade mig själv så köpte jag ingenting! Även om jag lätt kunnat plocka på mig de nya bling byxorna plus något till..  :-)
 
 
Efter jobbet blev det stallet, precis som vanligt. Skulle egentligen åkt iväg på middag, men eftersom jag redan var så sen dit när jag hade stängt så hoppade jag de. Blev extra mys med Gurkan istället, plus då att jag hann rida. Vi passade på att köra lite bommar i ridhuset när det ändå var tomt. Han var superduper fin att rida fram, lyssnade fint både fram och tillbaka. Sedan skulle han jobba över 4st upphöjda bommar, men där sa ha nej. Tvärstannade framför, backade och var allmänt dum. Dock är de ju så att det är ingen mening med att gå på honom i dessa lägen, för då blir han bara extremt stressad, så gäller att vänta ut honom.
 
När vi hade lagt ner bommarna så dom låg rakt ner på backen istället började vi psyk-träna he he. Då fick han skritta över bommarna, göra halt mitt över bommarna osv tills han kunde skritta över dom avslappnat. När han gjorde de fick han massvis med beröm och vi gick över till trav. Efter några gånger så gick det superbra även över travbommarna! Avslutade med att låta honom galoppera över två bommar med 3m emellan på lite större volt. Då var rädslan som bortflugen och han var så duktig! Fina, fina killen, ibland så kan han göra mig så lycklig för så lite.
 
Finns små korta filmsnuttar från dagen på min mammas Instagram, marieklintestam världens absolut bästa mamma och medhjälpare ♥ :-) Förövrigt så red jag honom på Dyón tränset och 3-delat anatomiskt bett *tumme upp*
 
 
 

Tag 3 betala för 2

Annandagen är här och så även den obligatoriska annandagsrean!
Vi på Hööks provar på något nytt och kör på tag 3 betala för 2 på all konfektion.
 
 
Konfektion innebär alla kläder (mössor, handskar osv).
Riktigt, riktigt bra! Du kan tex köpa din nya tävlingsoutfit med nya vita ridbyxor, kavaj och skjorta och få den billigaste på köpet! Min plan är att enbart jobba idag och inte handla någonting själv, vi får se hur det går ;-)
 
Jobb väntas i alla fall, så lika bra att jag sätter fart och fixar iordning mig.
Ses vi i butiken?
 

Anatomiskt

Okej, hetsen över de anatomiska tränsen fortsätter och vi får hela tiden bara höra de positiva orden. Gör verkligen de anatomiska tränsen så stor skillnad på våra hästar?
 
Gustav har sedan igångsättningen varit lite strulig med huvudet. Drar tyglarna i handen, hänger sig gärna på bettet och försöker slå sig fri. Jag tror absolut att det är lite tecken på svaghet, att han inte riktigt orkar. Men han har alltid varit en känslig kille, framför allt bakom öronen. Och nu är han verkligen kollad från topp till tå och det finns verkligen inga som helst fel på min lilla kille, så. What to do next liksom? Jo, man vill ju typ prova allt, man bara väntar på underverket typ. Men ska man verkligen gå på allt?
 
Jag har fått chansen att låna ett Horsewear Micklem träns nu i två dagar. Och Gustav går faktiskt sämre på de tränset än på mina "vanliga" träns. Vet inte om det den annorlunda knäppningen han stör sig på, men nej han känns verkligen inte alls tillfreds på det. Jag tänkte att jag ska ge det två gånger till, eftersom jag ändå fått chansen att låna det. Men idag är jag inte alls imponerad faktiskt..
 
 
Sen är det ju de "nya" trendiga, PS of Sweden tränsen. De ska vara anatomiskt utformade och inte trycka på nacken och öronen plus då att de ska vara mer snällt uppbyggt vid bett och nosgrimma. Men 1500 kr för att prova? Om de blir som med Micklem tränset då? Känns inte jättekul. Om jag nu skulle få för mig att prova, så är det isåfall denna modell nedan jag tänker på.. ↓
 
 
Sen tycker jag båda dessa träns är skitfula. Ena PS tränset är väl OK, men faller mig absolut inte smakmässigt. Sen ska man ju inte gå på utseende, de är ju faktiskt en sak jag lärt mig de senaste åren hehe.
 
Vanligtvis går Gustav på ett Dyón träns med anatomisk nosgrimma. Än så länge är det faktiskt de tränset som fungerar bäst på honom! Så nu är jag lite inne på om jag ska prova de hedliga, fula gamla remonttränset igen istället. Han gick skitbra på det som unghäst! Jag vill ju verkligen att han ska trivas med de han har på huvudet, hur fult de än är ska det vara funktionellt. Min känsliga kille ska inte behöva plågas ;-)
 
 
Denna eviga träns och bett frågan är en ren jävla djungel och jag vet ärligt talat inte hur mycket jag ska gå på och prova. Ska man lite på allt som skrivs? Nu vill jag ha er hjälp! Har ni Micklem tränset eller kanske ett PS träns? Känner ni någon skillnad på era hästar eller är det ren bullshit? Tacksam för alla svar :-)

21 december 2013

Några dagar på 2013 kvar, innan vi går in på ett nytt 2014..
Jag hoppas att nästa år blir bättre, att vi kan få ha ett skadefritt år och hitta tillbaka där vi en gång var. Jag ser fram emot 2014 för jag hoppas verkligen på lite tur.
 
Gustav är mycket bättre i magen redan, men han ska fortsätta på dieten i alla fall till den förste. Sen hoppas jag att han ska kunna äta sitt vanliga foder utan problem igen. Det tråkiga med att magsåret upptäcktes var att han verkligen har tappat massor, både vikt och de muskler vi hade hunnit bygga upp. Så nu står vi här, nere på noll igen. Han började verkligen bli så fin och så kommer världens största bakslag, så typiskt våran tur.
 
Tack vare alla problem och skador som uppstått så har vi nu hamnat ca 1 månad efter i planeringen. Gustav skulle börja hoppas 1 december lite smått, men vi fick ju avbryta bomträningen så nu ligger vi lite bakom planeringen. Så nu blir det att bygga upp lite kondition och styrka igen, försöka jobba massvis med bommar så vi fortsätter att stärka självförtroendet. Och så hoppas jag att jag kan börja skutta honom lite över småhinder i mitten på januari..
 
Sadeln då? Jo, Sharpman var ju ute i torsdags och kollade på den. Och jag skulle inte behöva oroa mig för att jag kommer aldrig behöva byta ut min älskade Antarés! Så himla skönt, för jag verkligen älskar denna sadel. De enda som behövde fixas eftersom den gled bak var att lägga i 2st ilägg i Ogilvy padden bak samt spänna sadelgjorden i de två bakre stropparna och så låg sadeln still! Sen ska ja köpa mig en förbygel som jag ska ha när vi ska hoppa sen. Gustav hade tydligen fått ganska mycket rörelse i bogpartiet så för att sadeln inte ska börja glida så ska han alltså ha förbygel till hoppningen sen.
 
De va de! Då tror jag inte att jag har något mer att berätta för tillfället, hoppas på att få tillbaka lite skrivsug till nästa år ;-)
 
 

12 december 2013

 
 
Här ekar det tomt, eller vad man ska säga. Jag har ingen direkt motivation att skriva här alls faktiskt.. Tänkte i alla fall berätta hur de står till med Gustav för er som är nyfikna.
 
Gustav mår sådär tyvärr. Förra veckan var han riktigt risig så veterinären var ute och tog lite blodprov och sådär. Han har varit jättedålig i magen länge nu, tappar i hull, svullen i benen och är allmänt hängig. Ingen feber men det syns på honom att det inte är som de ska vara.. Känns jättejobbigt.
 
Så nu står han på en special diet. Enbart hö, vatten, loppfrö, solrosolja, ProEquo och morötter- detta ska han äta tills magen blir lite bättre men vi ska ge det i alla fall en månad. Som de ser ut nu så har han troligtvis magsår.. Magsåret har troligtvis kommer efter operationen i somras när han åt Metacam. Jag visste innan att Metacam inte var bra för Gustav då han blivit dålig av de innan, men efter en operation så var det ju ganska viktigt. Men nu har jag lärt mig att han aldrig igen ska äta de..
 
Blir han inte bättre nu efter en månad så blir det Strömsholm för att ultraljuda tarmen för att se hur stor skadan är på tarmen. Inte nog med de så ligger hans sadel skitdåligt! Alltså jag orkar inte.. Galet tröttsamt just nu!