29 januari 2014

Okej, har världens nackspärr och huvudvärk så vi skippar uppdatering idag och hörs igen imorgon. Kör utvärdering om PS tränset då också, nu vill jag bara gå och lägga mig! Puss och kram

28 januari 2014

Glömde tydligen bort bloggen över en helg. Har haft saker att göra hela tiden så har faktiskt inte haft tid utan prioriterat andra saker istället. Helgen har i alla fall varit toppenbra!
 
I lördags hade jag och mamma morgonfodring samt utsläpp i stallet. Gick smärtfritt så att säga, alla hästar skötte sig superbra och allt gick fort. Skuttade sedan med min lilla groda i ridhuset, små lätta övningar enbart för att stärka självförtroendet. Hade en låg oxer på ena kortsidan som jag rullade över på volt i trav och varför jag valde att ställa den på kortsidan är enbart för att Grodan inte ska inne få upp så mycket fart. Hjälper liksom till att bromsa upp lite. På den ena långsidan hade jag en bom - 14m till ett lågt räcke - 14m till bom. Här var det lydnad, att han skulle ligga kvar i samma galopp innan och efter det låga räcket. Han blir ju gärna lite stark och pigg efter ett skutt och vill springa iväg, då är bommen till jättemycket hjälp. Började i trav och fick göra halt några gånger innan bommen efter räcket, men ganska snabbt förstod han grejen och avslutade jättefint! Kör väldigt mycket basic och lågt just nu som sagt för att bygg upp självförtroendet, försöker bara få honom positiv.
 
 
På lördagkvällen var jag på Östergötlands Ridsports gala tillsammans med bästa tjejerna från jobbet. Alltid lika roligt att träffa hästfolk utan att dom är ridklädda så att säga. Dock måste jag nog säga att förra året var bättre, maten var sådär i år och det var lite mer drag förra året kan ja tycka! Hur som helst, alltid kul att klä upp sig :-)
 
Fotograf, Nicole Olsson
 
I söndags vaknade jag upp pigg och glad! Sara tömkörde Grodan och han var riktigt, riktigt fin! Kom till arbete ganska fort och såg riktigt tillfreds ut, bästa ponnyplutt. Vid flera tillfällen kände jag bara att faaan vad jag vill ha en dressyrsadel nu! Till och med Sara insåg att Grodan minsann skulle bli jättefin som dressyrhäst, så fin var han i söndags.
 
 
Var sedan hurtig och tränade på gymmet tillsammans med mamma. Måste boka en ny PT-tid, får inte riktigt till det med vissa övningar känner jag.
 
Det var min helg de! Hur har eran helg varit? :-) Imorgon tänkte jag utvärdera PS tränset.. hm.. to be continued!

Hööks favoriter

Eftersom den nya katalogen nu har släppts så tänkte jag att jag kunde dra mina Hööks favoriter för er. Det var ju ett av de inläggen som ni läsare önskade för ett tag sedan. Har väntat med detta inlägg pga. den nya katalogen. Vi fick de nya varorna för ett tag sedan, men eftersom vi inte har fått visa någonting förens igår så kände jag att jag får helt enkelt vänta för att inte avslöja någonting.
 
 
Vi börjar med mina favoriter till oss ryttare!
 
Fr.v. Aurora piké JH Collection. En riktigt snygg piké till sommaren i riktigt läckra färger, min personliga favorit är helt klart den lila, men den finns även i rosa och marin. Sitter supersnyggt och jag vet precis hur jag skulle matcha den. Priset är från 249kr. Min andra favorit är från samma kollektion, Napoli tröja JH Collection, även den i lila. Riktigt snygg med den rundade halsen vilket gör att det funkar kalas även till tävling med en skjorta under. Enkel, men så snygg. Finns även i rosa och kostar från 229kr. Sen har vi en riktig goding som funkar lika bra till stallet som till vardags, det är Fargo sweatshirt från den nya sportkollektionen. Snygga detaljer med det orangea mot det marinblå, figursydd och riktigt skön. Den snyggingen blir din för 349kr. Till sist, CRW Amarillo tröja med tuffa förstärkningar på armbågarna i rosa! Ja, den känns lite "kopia" från ett annat märke, men denna kostar ca 400kr mindre he he. Like it, hade önskat den i någon mer färg än marin dock. Kostar från 199kr.
 
Fr.v. Den nya CRW County jodhpur är så läcker att jag skulle kunna tänka mig ett par både till vardags och till stallet. Snygga skinnskor som är riktigt sköna då dom är lite högre över vristen. Snörning fram och dragkedja bak gör att dom sitter som gjutet, blir dina för 649kr. Sen har vi mina älsklingar som jag kallar dom, Horsehead Arezzo stöveln. Ren kärlek, underbar stövel som passar oss långa, smala ryttare då den både har högre skaft samt finns i vidderna smal och normal, awesome. Kostar idag 1599kr. CRW Blanca exclusive ridbyxa är ganska ny, den kom i julas och jag blev kär direkt. Helskodd byxa med hög midja och bred linning vilket gör att dom sitter stadigt. Stora rymliga fickor och lycra i benslut. Men det bästa av allt, dom blingar! Bling på både fickor och hällor. Dom vita I must have så att säga, 699kr. Mina favoritridbyxor alla dagar i veckan är utan tvekan CRW Madison. Alltså dom är så sköna att jag vill ha på mig dom jämt. Oskodda ridbyxor med hög midja och bred linning, samt lycra i benslut. Det är som att ha på sig ett par sköna träningsbyxor när man går runt i Madison, älskar den! Bra pris tycker jag att det är dessutom, från 399kr. Sen har vi vår älskade Roeckl kopia, Crysal. Otroligt lik Roeckl handsken, men kostar bara 299kr. Shortchapsen från CRW med crocomönster, kom igen ♥ 689kr.
 
 
Sen bara för att jag är schabrak-galen så kör vi mina favoritschabrak också! ;-)
Till den här katalogen tycker jag verkligen att dom har lyckats med schabraken. JH Collection Orvieto går i marint och Olivgönt, bra passform, snygga färger och den här gången fick dom verkligen till det med passpoalerna och kantbanden! Om man ska önska något så är det väl kanske att dom skulle gjort dom smårutiga, på så sätt håller de bättre i tvätt. Kostar 379kr. Protector och Equiline kopian Gold Medal Triumph är så bra denna gång. Dessa schabrak såld slut nästan direkt förra katalogen. Otroligt bra passform, håller sig bra efter tvätt och riktigt snygga färger denna gång. Så kul, dessutom kalaspris, 249kr! Nytt för säsongen är Gold Medal Impression schabraken. Känns lite som Anna Scarpti i modellen och passformen. Snygga färger där dom kombinerat kantbanden och passpoalerna riktigt snyggt. Jag tror faktiskt hårt på dom här, bra pris även här 349kr.
 
 
Där fick ni lite kort då om mina nya och gamla favoriter. Alla bilder är från Hööks hemsida och ni kan bläddra i den nya katalogen här. Eller så kommer ni in till Hööks idag och shoppar loss så kan jag hjälpa dig att sätta ihop en riktigt snygg outfit ;-)
 
 

22 januari 2014

Varför är det så att jag sitter på så himla mycket bloggmotivation, inspiration osv när jag inte är i närheten av datorn? För nu, när jag sitter vid datorn, så är det som bortblåst. Jag förstår verkligen inte grejen med det..
 
Hur som helst, har varit ledig idag också och det känns som att det har gått i ett. Efter frukosten så åkte jag ner till jobbet och kollade in nya katalogen som kommit (och släpps officiellt imorgon!!). Kände liksom att jag inte kunde vänta tills imorgon, utan var tvungen att kolla in de nya. Tyvärr har inte butikerna hunnit få allting än, men nu finns det ju i alla fall en katalog att gotta sig i. Nytt för i år också är ju då att HV Polo tyvärr försvinner och in kommer istället Spooks! Ska bli riktigt spännande att se hur kunderna reagerar på det. Jag själv gillar Spooks som tusan så jag är glad :-)
 
Spenderat mer än halva dagen i stallet hos min älskade Grå. Friserat lite och pussat på honom lite extra! Gick ner i ridhuset och joggade honom precis som planerat. Han kändes varken trött eller stel efter gårdagens galopp i snön, tvärtom. Det kröp i kroppen på honom, skritt var inte dagens gångart så att säga. Men vi tog oss igenom ett bra joggingpass i alla gångarter och jag kände mig riktigt nöjd idag. I natt sover han med Back on Track både på ryggen och benen, imorgon får han en välförtjänt vila!
 
Har hämtat ut två paket på posten också. Dels en klänning från Nelly som jag beställde i lördags som jag ska ha på Ryttargalan nu på lördag. Den var inte riktigt i den färgen jag hade tänkt, men den satt bra. Hämtade även ut förbygeln som jag tog i fel färg i alla fall.. Kände att det inte spelar någon roll med tanke på hur lite jag betalade för den. Men åh! Den är verkligen jätte, jätteljus brun!! Lite åt det orangea hållet också, bröt nästan ihop. Kommer aldrig få den där så mörk som jag vill ha den.. Hur som, operation mörka förbygeln börjar nu!
 
Fula färg skit :-( Om jag inte får den mörkare så är den till salu då.. typ gratis!
 

21 januari 2014

Godkväll! Hoppas alla har haft en underbar tisdag, för det har jag.
Började min dag med sovmorgon, kändes som att det var hundra år sedan jag sov ut ordentligt. Vaknade pigg och glad strax innan nio, gick upp och åt frukost i lugn och ro innan jag åkte till stallet.
 
Älskar att vara ledig, enbart för att jag kan vara i stallet hur länge som helst utan att något stressar mig. Mockade i lugn och ro, blev lite sådär över noggrann som jag brukar bli när jag har tid över. Fixade klart allting innan jag tog in min lilla Grå från hagen och gjorde honom klar för ridning. Vi red ut i det vackra vintervädret och galopperade lite på en jättefin väg som hade perfekt med snö! Jag tror att det var lite skräckblandad förtjusning för Gurkans del då han både tyckte det var kul och visade det genom sina bockningar, samtidigt som det var lite spänt och otäckt. Men han kändes riktigt fin faktiskt! Blir galet stark ute bara, det hedliga tre-delade bettet har inte så mycket effekt när vi galoppar ute faktiskt, men han fick springa på idag.
 
Han kommer säkert vara lite trött i kroppen imorgon, samt lite träningsvärk. Att galoppera i snön tar ganska mycket på bakbenen på pollarna, så imorgon blir det lite lättare jogging i ridhuset bara.
 
Min snygg-Groda innan vi red iväg ♥
 
Läste på PS hemsida att tränsen har kommit och är på väg ut till oss kunder nu, så spännande! Ska bli riktigt roligt att se om de blir någon skillnad ridmässigt. Hade varit roligt att prova att Sprenger bett också eller ett PeeWee, men tycker att det är lite för mycket pengar, i alla fall just nu. Ska ringa Torbjörn också den här veckan och boka en tandläkartid, känner att det är dags att kolla. Är ändå ett år sedan nu..
 

20 januari 2014

Äntligen måndag!
Är det okej att säga så? Tänker på er stackare som har jobbångest, lider med er och vet hur det känns. Men den känslan är borta för länge sedan eftersom jag trivs som fisken i vattnet på jobbet. Oavsett dag och om jag är genomförkyld, så det så! Är så himla härligt att känna hur lätt en jobbdag kan vara trots att man knappt kan andas och nyser om vartannat.
 
Hur som helst, fixade stallet imorse. Eller mockade, bytte vatten i boxen, fyllde på vatten i hagen och red. Gustavs foderhinkar och ensilagepåsar fixar världens snällaste Josse åt mig ♥ Så glad att jag har min fina vän som hjälper mig, tack gulle du!
 
Red ett lätt joggingpass i ridhuset. Skrittade fram ordentligt, jobbade honom i skritten med lite halter, halvhalter och böjning. Sedan jobbade jag väldigt lite i traven eftersom det är hans svagaste gångart och då med min förkylning så kände jag att vi bråkar inte idag. Övergick sedan ganska snabbt till galoppen där han fick rulla lite i sitt egna tempo under lätt sits några minuter innan jag satte mig ned och tog tillbaka honom lite. Jobbade med rak riktningen någon meter innanför spåret, såg till att han inte gick innanför med bakdelen som han gärna gör. Gick in på en liten mindre volt och verkligen kände hur han satte under sig och bromsade upp sig själv bra. Kändes bra idag! Orkade inte speciell mycket och jag kände lite på långsidorna när jag ville ha honom rak hur han drog mig ur sadeln lite.
 
Vi kämpar vidare! Lite vila ikväll så kanske jag orkar plocka fram lite bommar imorgon, vore kul och se hur han beter sig :)
 
Gud vad jag längtar till våren, så vi kan fotografera alla pass, mysa i kvällssolen och förhoppningsvis trimma till 110% ♥

19 januari 2014

Usch förkyldningen vill verkligen inte släppa, helt slut av att göra ingenting! Tog mig egenom jobbdagen iallafall och har en dag kvar innan jag ska sova ut ordentligt och vila kroppen så gott jag kan.


Idag fick jag hjälp av Sara att tömköra Gustav, då min kropp sa ifrån om ridning. Han va jätteduktig idag! Så himla fin. Går verkligen framåt i tömkörningen, han blir bara mer och mer tillfreds. Idag hade vi inte riktigt flyt med ridhuset dock då alla valde att vara där samtidigt, men Gustav koncentrerade sig ganska bra ändå faktiskt :) älskar att se honom arbeta så bra! Imorgon hoppas jag verkligen att ja orkar rida, skulle va så kul att känna på honom efter idag! 

På återseende! 
Vill ha samma känsla som ja hade på den bilden.. 




18 januari 2014

Ligger helt utslagen i sängen och tycker synd om mig själv. Jag har åkt på världens dunderförkyldning i kombination då med den värsta mensvärken ever, tack för den liksom. Har ändå tagit mig i kragen och jobbat, men fyfan, det tar ut sin rätt när jag kommer hem. Hänger på toaletten varannan timme och en annan kunde ju tro att man åkt på kräksjukan, men nä. Bara den där smärtan som vi "kvinnor" får uthärda, vad jag anser, allt för ofta..

Om vi ska fortsätta på det negativa och tråkiga så fick jag mail idag om att förbygeln jag beställde (kom ju undan så billigt som 149kr), var slut i brunt! Så nu erbjuder dom en i färgen newmarket, men alltså nej.. De är väl typ såhär jätte ljusbrunorange typ?! Blööh :-( inte har jag fått mitt PS träns heller.. 

Gustav då? Ja, mamma tog hand om honom i fredags då jag knappt kom ur sängen. Idag tog Malin hand om honom, har inte hört nått om hur de gått men antar att de gått bra. Imorgon ska ja försöka rida pållegrå! Längtar efter min älskade ponnyplutt!! 

Nu tänker ja försöka sova.. Så de så! 

17 januari 2014

Håller fortfarande på att smälta det härliga beskedet om min friska häst. Jag kan knappt tro att det är sant, dom kunde liksom inte hitta ett enda fel med förstoringsglas! Tänkt att vi kom hem från veterinären för ett år sen, helt knäckta och med tårar som aldrig ville sluta rinna. För ett år sedan var min älskade Grålle utdömd.. För mig är det helt sjukt att vi idag, ett år senare står här med en fullt frisk häst. Så tacksam för allt Strömsholm gjort för oss ♥
 

Nu gäller det att våga sätta mål, sätta sig ner och faktiskt kolla på den där tävlingsterminen. Hur galet känns inte det liksom?! Min förhoppnings är att vi ska kunna kombinera både dressyren och hoppningen detta år, jag vill inte lägga nått åt sidan. Jag vet att han har mer potential i dressyren, men än vill jag inte riktigt släppa min älskade hoppning.
 
Jag tänkte att jag skulle dra alla Gurkans mål i ett annat inlägg lite senare. Denna vecka njuter vi bara i skogen, i snön och har det bra!

Fel uppfattning

Alltså Johanna, tack för att det inte bara är jag som har de så!
 
 

15 januari 2014

Glada besked idag! Sitter i bilen påväg hem från Strömsholm nu, har varit på återbesök med Gustav.

Allt såg superbra ut, visade inte ömhet någonstans, såg bra ut i både hull och mage. Ulrika, som har varit våran räddande ängel under den här perioden, sa att det var så stor skillnad på honom att hon knappt kunde tro det själv! Han såg superfräsch ut, tog för sig betydligt bättre och hans ryggverkan va kanon.

Alltså förstår ni hur skönt det är?! Jag har gått från att ha en utdömd häst till att ha en fullt frisk häst som idag fått besked om att han kommer hålla som tävlingshäst oavsett gren - på ett år!!! Utan Strömsholm och Ulrika hade min Grålle idag sprungit på Trappalandas gröna ängar. Så tacksam och så jäkla lycklig!!! 

2014, here we come. Våga inte sätta stopp för oss nu!

11 januari 2014

Idag är en bra dag, idag är jag superglad!
 
Började dagen med stall och min gråa favorit. Idag har vi faktiskt hoppat! Eller ja, vi har skuttat över ett litet kryss på dryga 60cm, men oj så kul det var. Valde att longera fram honom idag så han skulle få börja passet avslappnat. Såg jättefin ut, pigg men ändå avslappnad. Hoppade sedan upp och gjorde ingen stor grej av ridningen, utan lät honom gå lite med huvudet där han ville, så länge han gick fram för min skänkel och gick tillbaka på mina förhållningar. Kändes riktigt fin faktiskt, spände sig lite emellanåt, men överraskande fin idag.
 
Red sedan emot det lilla krysset och han var supertaggad. Lite spänd mot, men öronen spetade framåt och bara letade reda på sin uppgift. Kändes riktigt positiv och fin, var en stor lättnad och känna att vi faktiskt kan! Rullade över några gånger i både trav och galopp och åh så kul det var. Så efter idag kan vi konstatera att det är spökena i huvudet som gör att vi inte kan rida bommar, för hoppa var ju uppenbarligen inga problem. Filmade såklart :-)
 
Vad tycker ni? Visst ser han ganska positiv ut till hoppningen ändå!? :-D
 
Efter stallet åkte mamma och jag vidare till Factory Fitness där mitt andra träningspass med PT väntade. Var skitkul att träna idag, tjej som hjälpte mig var riktigt bra och hon fick mig att inse att jag faktiskt är starkare än vad jag tror, så vi ökade på vikterna ganska rejält mot förra träningen och det kändes bra. Riktigt kul! Nu är jag så peppad på att komma igång själv och börja stärka min kropp så jag orkar rida bättre. Nästa träning blir på tisdag, då blir det första passet utan hjälp.
 
Har även hunnit med att fixa nya naglar idag, eller ny geléförstärkning på naglarna kanske man ska säga. Körde på min favorit idag igen, silverglitter på topparna. Så nu har jag äntligen lite "kvinnliga" händer igen, thank you! Hatar att ha korta, trasiga naglar.
 
Inväntar nu mat som älsklingen är och hämtar, vi lyxar till det med Max idag. haha förra gången jag tränade åt jag McDonalds dagen efter, känns bra. Ska bli bättre med maten också i framtiden men idag orkar varken jag eller Marcus att laga mat.. Nu lördagsmys, gonatt bloggen!

8 januari 2014

Haft en ganska lugn dag på jobbet idag, så började att hänga om lite.
Fixade iordning bland tränsen, hängde betten i storleksordning, sedan fixade jag en ny liten bling hörna. Vi har tidigare haft dom lite finare pannbanden bakom kassan, men jag tror att dom säljer bättre ute i butik.Så fixade bland pannbanden så alla hänger snyggt ute i butiken istället. Blev supersnyggt, värsta bling hörnan haha. Tränsen hängde jag om så vi har en sida med lite "budget", en sida med de lite finare och bättre kvalité, sen en sida med enbart dressyrsaker. Kommer säkert få hänga om lite igen sen när nya katalogen kommer..
 
Tog några bilder lite snabbt med mobilen, så ursäkta kvalitén.
 
Dressyrhörnan med de fina dressyrtränsen, kandaren och tillbehören.
 
"Budget" tränsen. Absolut inget fel på dom, bara lite billigare.
 
De lite finare tränsen, tex JH Collection osv. Lite tom just nu, men vi väntar på de nya ;-)
 
Blinghörnan! Bara massa glittrande pannband, från 129 kr - 899 kr.
 
 
Förövrigt så finns det fortfarande lite rea kvar, man kan göra riktigt bra fynd!
 
 

Förbygels-problem

Detta kan vara dagens I-landsproblem, faktiskt.
 
Kommer ni ihåg att jag kollade sadeln för dryga två veckor sedan? Den gled bakåt.. Sharpman var ute med sin superservice, precis som vanligt. Är alltid lika nöjd med deras service! Hur som helst så ändrade vi ingenting på sadeln utan de vi gjorde var att fylla ut min Ogvliy padd i bak samt att jag nu spänner sadelgjorden i de två bakre stropparna istället för första och sista som jag gjorde innan.
 
Gustav har fått så himla mycket mer rörelsefrihet i sitt framparti att han skjuter bak sadeln. Problemet med honom är att han är som två hästar i sin kropp. Hans framdel är en häst och hans bakdel är en annan, förstår ni hur jag menar? Det gör att Gustavs sadelläge blir ganska svårt att hitta, man ska liksom lägga sadeln lite långt bak, jag ska nästan känna att den ligger för långt bak när jag sadlar. Det gör att Gustav får ett ganska långt sadelläge.. Hur som helst så rekommenderade Sharpman att jag skulle köpa en förbygel som jag ska använda framför allt vid framtida hoppning. Men även när jag rider ut eller galopptränar då han rör sig så stort.
 
Nu till mitt problem..
Det ska vara en förbygel som går med en punkt över manken och sedan ska den fästas i sadelgjordsstropparna, inte i sadelringarna. Vinkeln ska alltså vara 90 grader. Ägde en sådan för ett tag sedan, men sålde den i samband med att Gurra blev utdömd, puckat.
 
Jag har egentligen inga krav, i alla fall inte på typ märke osv. Men så dyker de där jävla I-landsproblemet upp. Förbygeln ska vara brun och med silverspännen. Jag har bara hittat förbyglar (med dom kraven) för över 2000kr och det vet jag faktiskt inte om jag har någon lust att betala. Vi har en skitsnygg på jobbet från JH Collection, allt är perfekt på den, förutom att det är mässingspännen.. Så nu funderar jag på om jag ska skita i de och köpa den i alla fall. Eftersom han inte ska tävlas än osv kanske de inte gör så mycket att blanda silver och mässing, även om det egentligen är emot mina principer ;-)
 
Hjälp mig? Vet du någon som säljer de jag söker till skapligt pris eller ska ja synda och köra på mässing..
 
Är alltså en sådan jag söker fast brun med silverspännen. Förbygeln på bilden är en Equipe som går att få i den kombinationen jag vill ha, men för 2549kr... Bild från google.
 

7 januari 2014

Nu har jag stirrat på den här skärmen sedan jag kom hem för 20 minuter sedan. Hur svårt ska det vara att börja skriva på ett inlägg? Dessutom så skakar både armar och händer efter dagens stora händelse.
 
Och vad är den stora händelsen då? haha jo, jag fick ett träningskort av mamma i julklapp och idag var det premiär träning. Har haft ångest hela dagen typ för den korta träningstimmen som väntade. Hur som helst så fick jag en snabb genomgång av maskinerna på Factory Fitness och körde en timmes träning tillsammans med mamma. Jag blev faktiskt förvånad över hur otränad jag är och hur "lite" ridningen gjort.
 
Jag är stark på vissa punkter där det syns att jag är rid tjej, men alltså det finns betydligt mer svaga muskler. Efter uppvärmningen var jag helt slut, benen var som gelé haha, så pinsamt! Hur som helst så är Factory Fitness hur fint som helst och stort. Har en känsla av att jag nog kommer gå vilse där en och en annan gång. Men riktigt lyxigt med bastu och bubbelbad efter träningen. På lördag ska jag ha min första PT-timme, ska bli intressant. Då ska vi gå igenom vilka vikter jag bör ha på vilka maskiner, samt hur mycket jag ska göra på varje.
 
Känner på mig otroligt taggad på detta, precis som alla andra gör första veckan antar jag? ;-) Men ska bli skönt att få stärka upp kroppen ordentligt. Var ju ett av mina personliga mål jag hade, att bli starkare själv för att förbättra min ridning. Så here we go!
 
 
 
Förövrigt så har jag både varit stall ledig idag och ledig från jobbet. Malin har haft hand om Gustav, som vanligt på tisdagar och det hade gått bra. Jag har inte gjort ett skit mer än att jag kollat klart på ytterligare en säsong av Pretty Little Liars och nu är de uppehåll, mitt i säsong 4 - arg!!
 
 

Träningsplaner

När jag frågade er vad ni ville läsa om så fanns det en kommentar om Gustavs framtida träningsplaner. Så idag tänkte jag att jag kunde dela med mig lite utav min plan. Jag har en känsla redan innan jag börjat skriva att detta inlägg nog kommer bli ganska luddigt..
 
Det är ganska svårt att skriva en konkret träningsplan för Gustav eftersom hans framtid är ganska diffus. Och med det menar jag att, vi vet ju inte än vad han kommer att hålla för och inte. Jag kan enbart göra korta planeringar, som tex en veckoplanering. Men jag kan inte sätta mig ner och ha en direkt månadsplan eller liknande för vår träning förens vi har varit på Strömsholm.
 
Sen är jag en av dom som har väldigt svårt med veckoplaneringar pga. att jag har svårt att hålla dom. Dels för att jag jobbar så olika pass samt att det inte går att planera in hoppning eller markarbete då vi inte får plocka fram hur som helst i ridhuset. Men jag har i alla fall en liten tanke på hur våran vår kommer att se ut, om jag får det resultat jag hoppas på Strömsholm. Så ni som har hoppats på att det ska dyka upp veckoplaneringar här, sorry, jag kan ändå inte hålla dom..
 
Jag kommer att koncentrera mig supermycket på grunderna, på dressyrjobbet. Jag tror på att får jag ordning på alla grunder så dom sitter till 110% så kommer vi får det lättare i framtiden. Markarbetet och hoppningen kommer jag inte att ge upp, men jag kommer se till att grunderna sitter först innan vi börjar krångla till det.
 
Vi kämpar vidare med dressyrjobbet, dvs jobbar med övergångarna för att få lydnaden att bli max. Vardagstrimet ska sitta utan diskussion. Ni vet de här simpla som vi alla i hästvärlden pratar om, att hästen ska bromsa upp för minsta lilla förhållning, den ska gå fram för skänkeln, flytta för ytterskänkeln ja, you name it!
 
Sara kommer att fortsätta hjälpa mig med tömkörningen och nästa gång ska vi prova att tömköra honom över en bom för att se hur han reagerar. Så vi kompletterar alltså det vanliga dressyrjobbet med tömkörningen. Jag tror stenhårt på att tömkörningen är ett superbra komplement till ridningen och Sara har sådan bra koll på vad hon gör, så det känns verkligen bara bra.
 
Sen blir det ju självklart lite styrkejobb i skogen, galoppintervaller osv. det vanliga liksom. Markarbete med bommar och hinder kommer jag alltså att vänta med, dels tills jag får något bra svar från Strömsholm och dels tills jag ser att grundjobbet sitter. Sedan vill Strömsholm att jag ska ha tagit ett litet skutt på honom innan vi ska tillbaka på återbesöket. De "skuttet" kommer jag att planera in dagen innan vi åker och då kommer det att vara ett kravlöst skutt över ett litet hinder, bara för att "ha gjort de".
 
Rörigt inlägg? Aa ganska, men nu har ni i alla fall ett litet hum om hur jag tänker. Vi kan väl fortsätta på detta inlägg efter den 15e när vi varit på vårat återbesök på Strömholm? ;-)
 
 
 

Favoriter

Eftersom jag har varit väldigt dålig med att ha en fotograf med mig senaste tiden så tänkte jag att vi kunde ha en liten form av tillbakablick på hur några av våra ridpass sett ut, 2012. De enda bilder jag har från 2013 är första skritten och de bilderna har vi ju tjatat ut nu, eller hur? ;-)
 
Så här är mina favoriter från 2012, varning för många bilder!
 
 
 
 
 

4 januari 2014

Ja, jag vet att det är den 5e, men vi lossas som att jag publicerade det här inlägget igår, okej?
 
Åkte ut och red Gustav efter jobbet. Var fullt i ridhuset så valde att rida på utebanan istället. Plockade med mig lite bommar upp och tänkte att jag skulle traggla lite till. Han var väldigt spänd redan från början och det kändes verkligen som om han hade myror innanför skinnet. Jobbade mycket med övergångarna direkt och verkligen inte låta honom trava förens skritten var bra liksom, likaså med travarbetet sen. Började redan när jag skrittjobbade honom att rida över de 3 bommarna. Alltså jag vet inte vad som händer i Gustavs hjärna, men de räcker med att han ser bommarna och så flyger han i taket rent ut sagt..
 
Gustav beter sig på tre sätt med bommar, spelar ingen roll om det är en ensam bom på backen eller sex stycken på rad..
1. Jättelugn och fin innan, panikar över och tar världens skutt alternativt skenar över de typ 2 sista bommarna och sen skenar i ren panik efteråt.
2. Panik redan från början, viker in näsan och bara springer för livet över, skulle inte spela någon roll om jag ty sågade för att stoppa honom- han bara stänger av.
3. Tvärstannar och vägrar gå över bommen, backar i 120 och ställer sig på bakbenen.
 
Jag gav mig verkligen inte igår, kämpade så ja kände att tårarna var på väg. Jag vill verkligen inte bråka med honom, på nått sätt så känns det som att det här är hans sätt att tala om för mig att han inte vill de här. Jag menar, han är hur fin som helst att rida på backen, finare än vad han någonsin varit. Där känner man verkligen vad operationen har gjort skillnad. Men så fort de kommer fram en bom sviker hela hans självförtroende och jag får ingen som helst kontakt med honom.
 
Hur som helst så avslutade igår med att bara galoppjobba lite, så vi avslutade avslappnat i alla fall. Nu har jag i alla fall bestämt att ja struntar i bommarna fram till återbesöket den 15e. Är ingen mening med att skapa pass som bara orsakar stress och spändhet. Vi visar istället Strömsholm hur det är och sedan får dom efter återbesöket med rid provet avgöra vad jag ska göra. Jag vill inte bråka, då trimmar jag hellre bara på backen!
 
Det känns just nu som att Gustav får skolas om till dressyrhäst. Jag kommer inte på något annat faktiskt.
 
 

3 januari 2014

Alltså jag håller på att skriva 2013 hela tiden, hur svårt ska det vara för hjärnan att vi har gått in i ett nytt år!?
 
Hur som helst, var i stallet imorse innan jobbet. Plockade fram bommar precis som planerat och lade ut på ena långsidan i ridhuset. Hade 3st travbommar med 1,10m emellan, 9½m till 2st upphöjda bommar med 1,20 emellan sedan 9½m till 3st travbommar med 1,30 emellan.
 
Han var jättefin när jag skrittade fram, lyssnade fint både fram och tillbaka - men sen slog de slint. Han kunde inte ens trava ordentligt idag utan att stressa upp sig. Det räcker med att han ser bommarna på backen så tror han att de ska äta upp honom. Puckohäst ♥ Försökte verkligen att vara konsekvent med att inte låta honom gå vidare i arbetet förens han va lugn, men idag var de svårt. För idag ville han verkligen bara bita sig i bringan och fula sig! Som tur va så var mamma med och kunde pusha mig lite idag, för de behövdes.
 
Kunde i alla fall trava över bommarna två gånger efter 40 minuters diskussion. Lite stressad genom hela och jag kunde inte riktigt kontrollera formen på honom, men kände att det var viktigare att han faktiskt gick över bommarna idag. Avslutade med lite galopp, jättefin emellanåt men blir ofta för kort i kroppen och nosen vill mer än gärna vara i bringan.. Hur som, nu gäller det bara att vara bestämd och konsekvent, så tänkte köra lite bommar imorgon igen. Jag tänker fan inte ge mig Gustav, bara så du vet ;-)
 
 Lite kort från mobilen. Som sagt, nosjävel på fel ställe - men åååh va ja ska kämpa!!

Det nya bloggandet

Jaha, om det ska bli någon ordning på bloggandet så behöver ni faktiskt skriva vad ni tycker.
Vad vill ni läsa om? Något speciellt nu när vi går in på ett nytt år?
Jag behöver lite motivation till bloggandet om jag ska fortsätta skriva.
 
Så är det något speciellt så är det helt enkelt bara att slänga in en kommentar här :-)
 
 

2 januari 2014

Dagens tömkörning gick mycket bra!
Det syntes att han kom ihåg hela grejen och var avslappnad redan från början. Blev några protester, men om man jämför från förra gången där 80% var diskussion så var detta pass kalasbra! Idag kunde Sara börja arbete honom på helt annat sätt i tömmen, det handlade liksom inte bara om avslappning idag. Det var så himla roligt att se, Sara är så himla duktig på det hon gör! Riktigt kul dessutom att se honom från backen, händer allt för sällan. Så tacksam att jag har så bra folk i stallet som Sara, guld värt!
 

Imorgon är planen att rida lite markarbete med bommar i ridhuset, får se hur det går :-)

1 januari 2014

Välkommen 2014!
Hoppas alla hade ett bra nyårsfirande och att ni har utlovat massvis med nyårslöften. Jag har inte utlovat ett enda, känns riktigt bra! Jag vet att jag i alla fall inte kan hålla dom, så känns faktiskt helt onödigt. Förövrigt så hade jag ett jättebra nyårsfirande med mina vänner och pojkvän, valde att vara nykter vilket har känts riktigt jäkla skönt idag.
 
Igår hade Malin hand om Gustav, så jag var faktiskt stall ledig, helt galet. Men idag var jag tillbaka hos min älskade grå och pussade på honom. Eftersom jag varken var bakis eller trött hade jag gott om energi och motivation till att rida idag. Valde att rida på utebanan istället för att traska ner i ridhuset, kan vara skönt att slippa vara instängd.
 
Var mycket myror i kroppen på lilla grå idag. Men efter ett 100-tal övergångar från skritt-halt, trav-skritt osv så var han faktiskt riktigt jäkla fin! Det känns på något sett som att polletten har trillat ner både på honom och mig. Har hittat så himla mycket mer bättre ridning på Gustav, så nu är det nästan inget tjafs i ridningen. Jag är mycket mer fokuserad både innan och under själva ridpassen, jag ser till att jag faktiskt har en plan för varje ridpass så vi inte bara sitter och snurrar runt, runt liksom. Som sagt, motivationen är på topp!
 
Imorgon ska Sara tömköra igen, ska försöka filma lite :-)
 
Längtar tills vi är där igen ♥