7 september 2014

Hej på er.
Nu har vi varit iväg och tävlat igen. Denna gång var vi i Boxholm där första omgången av division två skulle hållas. Jag var dock reserv denna omgång eftersom Gustavs resultat varit ganska blandade, men det är okej.
 
Valde att rida två klasser denna gång också, dock två stycken LB-program. Jag känner att jag måste prova mig fram för att se vad som passar mig och Gustav bäst just nu. Antingen kan han gå två program, om det är två lätta program eller så kan han bara gå ett program just nu. Efter denna tävling så insåg jag att det nog är så att LA-programen på tävling är lite för svåra idag. Han kan alla dessa rörelser hemma på träning och vi kan absolut fortsätta att träna på dem, men vi ska nog inte tävla i dom än- i alla fall om jag vill rida två program.
 
LB:1
Första klassen jag red igår var en LB:1. Han kändes helt okej på framridningen inne i ridhuset, men när jag kom ner i collectingring utanför tävlingsbanan så blev han lite spänd. Fördelen nu är att vi har hunnit vara ute på lite tävlingar så även om han blir spänd så är han mer ridbar än innan. Vi hade väldigt mycket missar inne på banan som tyvärr kostade ganska mycket. Jag tror att jag spände mig lite också när Gustav blev spänd, för jag tappade ridningen helt emellanåt. Men, det är bara att ladda om och ta nya tag! Vi red ihop 62,75% och blev 9 av 22 startande och det är jag jättenöjd med! Det känns som att vi har ökat vår lägsta nivå lite.
 
 
LB:2
Jag hade ca 45minuter mellan mina starter, så valde att sitta kvar på Gustav efter LB:1, skrittade honom i ca 25 minuter, sen bara joggade jag lite innan jag red in på banan. Satte faktiskt på öronhuva till denna klass då det var sjukt mycket flugor och knott nere vid banan. Han var fortfarande lite spänd i denna klass, samt lite matt. Men jag hade en mycket bättre känsla i denna klass. Vi red ihop 62,16% och blev 2 utanför placering, supernöjd.
 
 
Som sagt, de som känns kul nu är att Gustav känns mer ridbar även om han blir spänd. Det vi tappar på när han är spänd är ju helt klart formen och framåtbjudningen och det kostar poäng. Men, som jag sagt innan så är jag inte ute efter poäng eller placeringar utan vi gör detta för att träna.
 
Nu blir det en lite hårdare träningsvecka för Gustav denna vecka, men jag hoppas han ska palla det. På torsdag ska vi ha träning på klubben för Lotta Jerhammar, ska bli jättespännade! Tränade för henne när jag hade Billy, så det var ju ett tag sen. Hoppas på att hon kan ge mig lite bra tips inför kommande tävlingar :-)